Prepară Borș În Casă, Cu Gust Ca În Copilărie. Previne Infartul Și Reglează Glicemia

Va vom prezenta aici, cum puteți umple bors în casă. Aveți aici cantitățile pentru un borcan de 5l și din care rezultă 2l de borș.

Aveți nevoie de 1 cană mălai, 4 căni de grâu, amestecate bine în borcan cu apă rece.

Pui la fiert într-o oală de 4l apă cu crenguțe de cimbrișor, frunze de vișin, câteva bețe de leuștean dar atenție, pui câte puțin din fiecare.

Peste amestecul din borcan pui 3 căni de huște, când a început să clocotească apa, pui cu o cană în borcan și amesteci cu un făcaleț. Pentru prima apa, nu trebuie sa fie plin borcanul pentru că fermentează și dă pe afară.

Pui un capac la borcan și-l înfășori cu o pătură să stea la cald. A doua zi amesteci din nou cu făcălețul, îl acoperi iar a treia zi îl scoți cu un furtun mic.

Oala cu ierburi nu trebuie aruncată, pui mereu apa peste ele, clocotești și după ce ai scos borșul pui apa, de data asta până în gura borcanului și la fel îl înfășori cu o cârpă mai groasa.

Procedezi așa până când vezi ca nu mai este acru borșul, atunci oprești un castron de huște, restul îl arunci, speli borcanul și procedezi ca la început.

Acum va voi spune cum procedați în situația în care nu aveți huște; într-un vas, pui 2 căni cu tărâțe, o înmoi cu apă rece de asemenea peste ea pui o linguriță de drojdie uscată, amesteci apoi pui 2-3 căni cu apă caldă, acoperi vasul și lași sa fermenteze. Poți gusta din apa care se strânge deasupra sa și vezi dacă s-a acrit, dacă nu scurgi apa respectivă și pui altă apă caldă. Mai departe, procedezi cum am spus la început.