Preotul unei biserici dintr-un sat din Apuseni a fost suspendat fără nici o explicație

Linistea unui sat din Muntii Apuseni a fost tulburata, dupa ce preotul care slujea acolo de 15 ani si era pretuit de toata lumea, a fost suspendat fara nicio explicatie.

Parintele devenise atat de iubit de enoriasi, incat veneau la el oameni din toata tara.

Acesta ar fi povestit ca a vindecat bolnavi care nu aveau leac, sau erau demonizati, de aici si pedeapsa. Revoltati, enoriasii care au gasit biserica inchisa, au sunat la Arhiepisopia de la Alba Iulia, sa ceara explicatii.

Peste 100 de credinciosi asteptau ca preotul sa deschida portile si sa tina slujba. Si totusi duhovnicul, Viorel Epure, cel care care slujeste aici de peste 15 ani n-a mai aparut pentru ca a fost suspendat.

Credincioasa: “Am venit pentru slujba si din pacate nu am gasit pe nimeni aici. Venim din alt judet nu din Alba si venim de cativa ani ”

Preotul Viorel Epure este apreciat si de credinciosii din sat, dar si de alti oameni care vin pentru slujbele lui de la sute de kilometri departare.

Multi oameni sustin ca aici si-au gasit linistea, ori s-au vindecat de boli. Intr-un interviu acordat presei, parintele a declarat ca a reusit cu puterea lui Dumnezeu sa vindece demonizatii si bolnavii incurabili. Imediat dupa acest articol, au aparut si problemele.

A fost anuntat de catre Arhiepiscopia de Alba Iulia ca nu mai are voie sa tine slujbele in Biserica timp de o luna, iar in locul sau sa mearga un alt parinte. Lucru care i-a nemultumit pe credinciosi. Arhiepiscopia nu comenteaza decizia si spune ca este un regulament intern al bisericii.

In fata bisericii din Cib peste 100 de credinciosi asteptau ca preotul sa deschida usile si sa tina slujba. Din pacate, nu a venit nimeni: duhovnicul care slujeste aici de peste 15 ani a fost suspendat.

Superiorii parintelui au fost deranjati de faptul ca acesta a declarat intr-un interviu ca a vindecat demonizati. Loredana are 26 de ani si este din Orastie; spune ca preotul care slujeste aici i-a fost de mare ajutor.

Intrigati ca preotul nu mai slujeste la Bisercia din CIB, oamenii au sunat la Arhiepiscopie. Parintele Viorel Epure s-a supus pedepsei Arhiepiscopiei si asteapta sa i se permita sa se intoarca in altar.

You cannot copy content of this page