De ce e indicat să mănânci un căţel de usturoi pe zi

Consumul frecvent de usturoi îţi îmbunătăţeşte digestia, funcţionarea ficatului, a pancreasului şi contribuie la buna asimilare a substanţelor nutritive. Acestea nu sunt singurele avantaje. Descoperă care este şi cea mai bună modalitate de a-l mânca zilnic!

Mai mult decât un condiment, usturoiul este un remediu natural pentru nenumărate afecţiuni datorită compoziţiei sale din care fac parte sulful şi fitonutrienţii. Este indicat să-l iei în stare crudă şi mai rar adăugat în mâncăruri. Este de preferat să-l pui în diverse preparate spre finalul gătirii. Îşi asigură o circulaţie sangvină mai bună Bogat în vitamina B, usturoiul reduce nivelul de homocisteină, o substanţă responsabilă de contractarea vaselor de sânge care duce la diverse probleme de sănătate precum îngroşarea sângelui, creşterea riscului de formare de cheaguri şi de boli ale arterelor coronare.

Dacă mănânci usturoi pe stomacul gol, previi aceste probleme. În cardiopatia ischiemică se recomandă 2 căţei de usturoi. La început iei câte o jumătate de căţel de usturoi, apoi unul întreg, până ajungi la 2. O altă variantă este să amesteci 250 g de miere cu 250 g de usturoi, să le laşi la macerat o săptămână şi să iei din acest leac o lingură, cu o jumătate de oră înainte de masă, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 2 luni.