Plantele care taie pofta de țigară

Dacă fumezi de mult timp iți trebuie multă voința ca să renunți. Multe plante le poți folosi pentru a renunța la fumat, ceaiurile din plante
cu proprietăți antitabagice sunt foarte bune. Cele mai cunoscute plante care te pot ajuta să renunți la fumat sunt pedicuța, obligeana, menta, salvia, podbalu.

Pedicuța

”Pedicuța este prima pe lista adjuvantelor interne recomandate celor care vor să renunțe la țigară. Pentru infuzie se pune o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat un minut. Dacă în cazul mentei, salviei putem consuma chiar și un litru de infuzie pe zi, în cazul pedicuței nu se bea mai mult de o cană zilnic. Daca preferam tinctura de pedicuță, atunci în funcție de concentrația alcoolului se administrează cinci-zece picături pe zi.

Pentru ca rezultatele să fie dintre cele mai bune, acest tratament trebuie să dureze în jur de 30 de zile. Pedicuța trebuie folosită cu precauție. Dacă sunt depășite dozele prescrise, consumul acestei plante poate deveni toxic”, ne sfătuiește dr. Cristina Pavel, medic specialist medicină de familie, cu competențe în api-fitoterapie și homeopatie. Infuziile și tinctura de pedicuță sunt contraindicate femeilor gravide, persoanelor suferinde de insuficiență renală cronică.

Obligeana

De asemenea, printre plantele cu proprietăți antitabagice se numără și obligeana. Infuzia din această plantă taie pofta de țigară chiar și celor mai înrăiți fumători. Efecte similare are pulberea din obligeană uscată – în doze de câte o jumătate de linguriță, de două-trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Atunci când dorința de a fuma este puternică, specialiștii recomandă mestecarea câtorva bucățele mici de rădăcina de obligeană. „Se cunoaște, de asemenea, că propolisul brut are un gust asemănător cu tutunul. De aceea, mestecați două-trei bucațele de propolis și veți vedea că efortul de a ține pachetul de țigări neatinis nu mai este chiar atât de mare”, mai spune dr. Cristina Pavel.

„Majoritatea persoanelor fumează din cauza stresului. De aceea, celor care vor să renunțe la țigară trebuie să aibă cumva asigurat și confortul psihic, să apeleze la remedii antistres, niște ceaiuri care să elimine starea de tensiune. Asemenea proprietati au infuziile din flori de tei, sunatoare, frunze de menta sau salvie”, arata dr. Cristina Pavel.

Sursă: 2daynews.ro