Planta pe care mulți o ignoră și care este un leac natural pentru tratarea bolilor de ficat, stomac și cavitatea bucală

Planta modestă, des întâlnită pe pajiști umede, pe malurile apelor sau prin crânguri. Pufulița este un leac natural uimitor. Compoziția sa chimică o transformă într-o adevărată comoară terapeutică...

Conține taninuri, flavonoide, saponine, mucigalii, uleiuri volatile, vitamina C, fier, cupru, zinc, sulf, mangan.

Pufulița este de mare ajutor în tratarea adenomului de prostată, dar este eficientă și în multe alte condiții de sănătate.

Cum se prepară?

Una dintre formulele recomandate este infuzia, preparată astfel: o linguriță cu plantă mărunțită la 250 ml apă caldă. Se lasă la infuzat 20-30 minute, apoi se strecoară.

Se consumă trei căni pe zi, în paralel cu o dietă fără alcool și produse de origine animală.

Frunzele uscate pot înlocui cu succes ceaiul verde, iar cele proaspete, cu lăstari tineri, se pot consuma fierte, ca legume.

Pufulița este redutabilă în combaterea stomatitelor și a ulcerului gastro-duodenal.

În acest scop, se prepară un macerat din patru lingurițe cu pulbere de plantă la o jumătate de litru de apă rece. Se lasă de seară până dimineața, se strecoară, iar peste planta rămasă se toarnă o jumătate de litru de apă caldă. Se lasă la infuzat 15-20 minute, apoi se răcește.

Se combină cele două extracte, iar cantitatea obținută se consumă pe parcursul unei zile.

Pentru uz extern se prepară din rădăcină ( 30 grame la un litru de apă ), ce se utilizează sub formă de gargară.

Pufulița este un real folos celor care suferă de afecțiuni ale ficatului, precum hepatita, congestii hepatice sau ciroza. În acest scop, se recomandă pulberea obținută prin măcinare cu râșnița de cafea sau în piuă.

Pulberea se ține 10-15 minute sub limbă, apoi se înghite cu apă.

În fazele precirotice și în ciroză se administrează pulbere de Pufuliță, combinată în părți egale și pelin, câte o linguriță de patru ori pe zi.

Sursă