pH-ul scăzut al corpului poate cauza boli cronice și cancer ( mod de testare )

Un principiu simplu referitor la sănătate pe care trebuie să-l știm este acesta: un pH mic al corpului creează un mediu acid, propice dezvoltării bolilor, în timp ce un pH mare, alcalin, susține sănătatea.

Viața pe pământ depinde de un pH optim interiorul și în jurul organismelor vii și a celulelor. Pentru a supraviețui, organismul uman are nevoie de pH seric strict controlat de circa 7-4 ( între 7,35 și 7,45 ).

În ultimii 100 de ani, industrializarea a dus la scăderea pH-ului oceanului și a solului.

Acest lucru a afectat conținutul mineralelor (care ajută la menținerea unu pH alcalin) din alimentele pe care le consumăm.

Solurile acide sub 6 au un conținut redus de calciu și magneziu.

Totodată, s-a constatat o scădere a nivelului potasiului, comparativ cu nivelul sodiului.

În același timp, a crescut nivelul clorului comparativ cu nivelul bicarbonatului din dieta modernă.

Comparativ cu perioada pre-agricolă, alimentația de astăzi este mult mai săracă în magneziu, potasiu și fibre.

Conțin în schimb mai multe grăsimi saturate, zaharuri simple, sodiu și clor.

Acesta este unul din motivele acidozei metabolice.

Rezultatele mai multor studii indică faptul că o dietă alcalină poate ajuta la reducerea morbidității și a mortalității datorate bolilor cronice care afectează populația societății actuale.

  • consumul de fructe și legume alcaline îmbunătățește raportul dintre potasiu și sodiu și implicit sănătatea oaselor, reduce pierderea musculară și riscul de boli cronice, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.
  • îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și mental (memoria și cogniția)
  • creșterea magneziului intracelular prin alimentele alcaline ajută la funcționarea numeroase sisteme enzimatice
  • creșterea eficienței unor medicamente chimioterapeutice

Studiile realizate la Universitatea din Bari, Italia, au arătat că tumorile – indiferent de originea sau locația lor, au o trăsătură comună: mediul acid.

Un pH acidic sau un nivel scăzut al oxigenului crește progresia tumorilor.

Cercetătorii japonezi au descoperit că un pH scăzut al urinei (5.0-5.5) crește riscul bolilor renale cronice și a sindromului metabolic.

Cel mai bun moment în care ne putem măsura pH-ul este dimineața, la trezire.

Puteți face testul salivei și al urinei. În acest sens, puteți folosi benzi speciale pentru testarea nivelului pH-ului. Chiar așa se și numesc.

  • Dimineața, înainte de a vă spăla pe dinți și de a bea apă, scuipați într-o linguriță și scufundați banda în salivă. Așteptați 15 secunde și comparați culoarea rezultată cu culorile de pe scara de testare de pe spatele cutiei. Veți afla astfel care este pH-ului dumneavoastră.
  • Pentru testarea urinei, folosiți prima și a doua urină de la trezire. Scufundați banda de testare în urină (scufundați și scoateți banda repede, fără să o țineți mult). Scuturați-o și așteptați 15 secunde. Comparați culoarea obținută cu culorile de pe cutie și citiți valoarea pH-ului, făcând o medie a celor două urine testate. Faceți aceste teste mai multe zile la rând.

Dacă valoarea pH-ului este între 7.0 și 7.5, înseamnă că organismul este alcalin și bine echilibrat. Valoarea de 6.5 înseamnă un pH acid, iar valoarea de 6.0 corespunde unui pH foarte acid.

Dacă aveți un pH sub 7.0, încercați să consumați mai multe alimente cu efecte alcaline, și mai puține alimente acidifiante.

Alimentele care creează acid sunt: carnea, zaharul, cerealele rafinate și produsele lactate.

Efortul fizic intens și stresul mental sau emoțional sunt de asemenea factori care scad pH-ul corpului.

Sursă