Limonadă înmiresmată cu lavandă – lungă stresul, neliniștea, insomnia și durerile de cap

Lavanda este o plantă cu mireasmă foarte îmbietoare. Studiile au arătat că uleiul esențial de lavandă are efecte calmante și relaxante, foarte utile pentru omul modern, stresat, veșnic obosit și neliniștit, anxios, bântuit de insomnii și cu nervii la pământ.

Puteți cumpăra lavandă uscată de la magazinele naturiste, deoarece aceasta este uscată, păstrată și ambalată în condiții mai bune și mai sigure decât cea vândută în străzi. Dacă aveți posibilitatea să culegeți singuri flori de lavandă din zone nepoluate, cu atât mai bine. Dacă este proaspătă, spălați-o bine de praf și insecte înainte de folosire.

Ingrediente:

  • 1 lingură de levănțică uscată
  • 6 linguri de zahăr brun sau miere
  • 2 lămâi
  • 3 căni de apă
  • câteva cuburi de gheață

Preparare:

Pentru început, trebuie să preparați o infuzie dulce de lavandă. Puneți apa și zahărul într-o cratiță, pe foc. Lăsați amestecul să clocotească, și zahărul să se topească. Adăugați apoi levănțica, și luați vasul de pe foc. Puneți capacul pentru florile să se infuzeze mai bine în apă și să-și elibereze aromele, parfumul și substanțele vindecătoare.

După 20 de minute de infuzare, strecurați infuzia într-o carafă, și lăsați-o să se răcorească bine. Dacă vreți să folosiți miere în loc de zahăr la această rețetă, acuma este momentul să adăugați, când infuzia s-a răcorit.

Următorul pas este să stoarceți zeama de la lămâie abia scoase din frigider în infuzia dulce de lavandă. Dacă vreți ca limonada să fie mai concentrată, folosiți mai multe lămâi, 3-4 și, dacă o vreți mai dulce, mai puneți zahăr sau miere.

Completați cu încă 2-3 căni de apă rece dacă doriți să o serviți imediat, sau adăugați cuburile de gheață dacă o vreți mai concentrată.

Pentru limonada să capete un gust mai dens, mai bogat și mai aromat, lăsați-o să stea la frigider câteva ore.

Sursa