Pentru răgușeală, tuse, imunitate puternica si infectii. Remedii naturiste.

Răgușeală, tuse, imunitate puternica si infectii.  Remedii naturiste.

Ingrediente: o ceapă mare, miere.

Tăiați ceapa în cuburi mici, puneți-o într-un borcan și adăugați suficientă miere pentru a aco­peri complet bucățile de ceapă. Lăsați amestecul peste noapte, la temperatura camerei, în borcanul închis ermetic, apoi strecurați conținutul. Luați câte o lingură din siropul rezultat, de mai multe ori pe zi.

Boli respiratorii

Ingrediente: o jumătate de pahar cu suc de morcovi, o lingură miere.

Astfel ajută la degajarea căilor respiratorii, prin eliminarea secrețiilor. Se recomandă în tuse, răceală, laringită, bronșită cronică, pneumonie, astm.

Remediu împotriva infecțiilor

Ingrediente: miere, tinctură de propolis.

Luați câte 30 de picături de tinctură de pro­polis în amestec cu o linguriță de miere, de 3 ori pe zi, la distanță de o oră de mese.

Pentru a preveni instalarea răcelii sau a altor afecțiuni respiratorii, se ia miere cu propolis (ca mai sus) de 3 ori pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Ingrediente: o linguriță de miere, o lingură de oțet de mere făcut în casă sau bio, o jumătate cană de apă.

Beți de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, o jumătate o cană de apă (la temperatura camerei) la care adăugați o linguriță de miere și o lingură de oțet de mere. Stimulează formarea salivei și activează sto­ma­cul, intestinele și pancreasul. De asemenea, re­glează flora intestinală.

Imunitate puternică

Ingrediente: miere, pulbere de cătină.

Luați câte o linguriță de pulbere de cătină, în amestec cu o lingură de miere, de trei ori pe zi. Alianța cătină + miere stimulează sistemul imu­nitar, previne, dar și ajută organismul în lupta cu răceala, gripa, bronșita, pneumonia și alte afec­țiuni ale sistemului respirator. În plus, oferă ener­gie, vitalitate și se reco­mandă și în perioadele cu efort fizic sau psihic, precum și în convalescență.

Pulberea de cătină se obține prin măcinarea fruc­telor de cătină uscate. Se găsește și la magazine naturiste și farmacii.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/