Patriarhia nu este de acord cu lingurița de unică folosință la împărtășanie: Problema aparține exclusiv Bisericii

Patriarhia Română a transmis că recomandările INSP cu privire la redeschiderea lăcașelor de cult vor fi respectate riguros. Cu toate acestea, anunță că se va consulta cu celelalte Biserici ortodoxe cu privire la accesul credincioșilor la împărtășanie. „Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii”, a transmis BOR.

„Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială.

Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija față de noi înșine și de ceilalți vor fi respectate riguros de toți oamenii cu bună-cuviință.

Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație.

Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii.

Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Bisericii Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie”, a comunicat BOR.

Potrivit recomandărilor transmise sâmbătă de INSP, ca precauții speciale, în biserici „se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”.

Preluat: https://www.digi24.ro/