Paste Amosova: o rețetă delicioasă pentru prevenirea bolilor de inimă și întărirea imunității

Nikolay Amosov este un chirurg cardiac renumit și om de știință. El a lăsat în urma lui o moștenire uriașă a cărei valoare este de necontestat. Geniul timpului său!

A câștigat faima nu numai datorită activităților sale profesionale. Se crede că el este o rețetă pentru un amestec special de vitamine pentru pacienții săi convalescenți. Deja, eficacitatea și beneficiile sale au fost dovedite nu numai în practică, ci și din punct de vedere științific.

Cu toate acestea, oricine se uită la compoziția acestei paste va înțelege că aceasta este o adevărată „bombă” de vitamine. Este posibil ca Nikolai Amosov să nu fie creatorul sau autorul acestui amestec.

Dar datorită lui a devenit cunoscută în general. Conține fructe uscate sănătoase, miere și nuci. Fiecare dintre aceste ingrediente este foarte benefică pentru organism.

Pastele lui Amosov pot fi numite speciale. La urma urmei, nu numai că întărește sistemul imunitar, dar are și un efect benefic asupra vaselor de sânge și a inimii. Nu e de mirare că se recomandă să-l luați după o intervenție chirurgicală pe inimă.

Această pastă poate fi administrată copiilor, dar doza trebuie respectată cu strictețe. Mulți au apreciat deja beneficiile pastelor lui Amosov. Și cel mai important, toată lumea o poate găti.

Se prepară dintr-un amestec de fructe uscate. Puteți combina stafide, prune uscate, caise uscate sau smochine. Fiecare poate alege dupa bunul plac. Nucile sunt cu siguranță adăugate la pastă. Nucile sunt cel mai des folosite, dar aici îți poți arăta și imaginația. Unii, de exemplu, adaugă nuci de pin.

  • Caise uscate – 200 g
  • Stafide (întunecate) – 200 g
  • Prune uscate – 200 g
  • Smochine – 200 g
  • miere – 200 g
  • Nucă – 200 g
  • Lămâie (mică) – 1 buc.

Apoi se adaugă lămâie și miere. Lămâia se folosește de preferință cu coaja. Nucile, lămâia și fructele uscate sunt măcinate până la o stare moale. Apoi se adaugă miere. Păstrați pasta lui Amosov la frigider

Se consuma 1 lingura de 3 ori pe zi pe stomacul gol sau imediat dupa masa. Nu există contraindicații pentru pasta Amosov, cu excepția intoleranței individuale la componente.

Sursa