Ouăle vopsite la abur vor fi un adevărat decor al mesei de Paște

Se apropie marea sărbătoare de primăvară – Paștele, ceea ce înseamnă că este timpul să culegeți noi idei originale pentru culoarea ouălor. Anul acesta, în loc să vopsiți ouă într-o singură culoare sau să folosiți autocolante pentru decorare, încercați să decorați simbolul principal al sărbătorii folosind metoda vopsirii cu abur, în care fiecare ou se dovedește a fi unic și irepetabil.

Se fierb ouăle tari în apa cu sare. Scoateți ouăle din tigaie și transferați-le într-o strecurătoare. Nu turnați apa din oală.

Puneți oala cu apă înapoi pe foc, puneți deasupra o strecurătoare cu ouă. După ce apa fierbinte, reduce focul, stropiți ouăle cu oțet și apoi stropiți-le cu colorant alimentar uscat.

Acoperiți strecurătoarea cu un capac pentru literalmente 15-20 de secunde. După aceea, stropiți ouăle din nou cu oțet și stropiți-le cu un colorant de altă culoare. Sub influența aburului, vopseaua se va răspândi frumos pe suprafața ouălor. Repetați procedura de încă câteva ori pentru a obține un model multicolor frumos și neobișnuit.

Clătiți ouăle vopsite în apă caldă pentru a îndepărta orice reziduuri de vopsea.

Puteți face ouăle și mai frumoase cu ajutorul pigmentului de aur. Pentru a face ouăle să strălucească, le puteți freca cu ulei vegetal.

Rezultatul unei lucrări atât de simple și rapide te va surprinde plăcut. Ouăle la abur vor fi un adevărat decor al mesei de Paște.

Produse necesare pentru 10 ouă:

  • 10 ouă fierte tari
  • 1/4 de cană orez alb
  • 10 picături colorant alimentar ( cel puțin 4 culori diferite, neamestecate între ele)
  • mănuși de plastic
  • pungi de plastic sigilate sau pahare de plastic și folie alimentară. Pentru orice mai mare de 10 ouă, dublează mereu ingredientele.

Mod de preparare:

Este foarte important ca mâinile tale să fie uscate bine, pentru ca astfel vopseaua se poate desprinde de pe ouă în cazul în care ai mâinile umede.

Boabele de orez se vor colora primele. Nu este recomandat să aplici colorantul alimentar direct pe ouă.

Pentru un rezultat spectaculos, poți trece un ou prin mai multe culori, respectându-se de fiecare dată pașii.

După ce au fiert, stinge focul și lasă-le ăn apă caldă timp de 15 minute. Este extrem de important să le lași acolo să se odihnească pentru ca doar așa vei avea garanția ca, la curățare, coaja se va desprinde de pe albuș uniform, fără să-l rupă.

Sursa