Oțetul este bun și în casa și în grădină.

1 Descurajează animalele.

Pisici, câini, iepuri, rozătoare, toate aceste animale detestă mirosul de oțet. Deci puteți lăsa acești vizitatori afară din grădina. Trebuie doar să dați cu oțet alb în jurul grădinii, iar animalele vor pleca.

2 Curăță vasele de lut

Vasele de lut mențin solul umed și protejează rădăcinile în timpul zilelor fierbinți de vară. Dea asemenea, ele sunt elemente decorative atractive în grădină. Trebuie doar să adăugați o ceașcă de oțet 5% până la 3-4 căni de apă și să puneți vasele de lut în ea. Lăsați-le timp de 30 de minute. În cazul în care există mici resturi, ștergeți-le cu oțet nediluat.

3 Alungă furnicile

Oțetul este cel mai eficient insecticid organic. Dați cu oțet pe zonele afectate, iar furnicile vor dispărea în cel mai scurt timp. Se repetă procedura la câteva zile.

4 Elimină buruienile

Prin utilizarea oțetului, puteți elimina buruienile de pe trotuare și ziduri.

5 Prelungește viața florilor tăiate

Se adaugă 2 linguri de oțet și o linguriță de zahăr într-un vas. Puneți florile în vază și schimbați-l la fiecare 3-5 zile. În acest fel, florile vor primi hrana corespunzătoare care va extinde durata de viată a acestora.

6 Elimină buruienile

Oțetul este unul dintre produsele cele mai utile ”anti-buruieni”. Poți scăpa de buruieni în felul următor: Se adaugă o ceașcă de sare, 2 linguri de detergent de vase și o lingură de suc de lămâie în 3 litri de oțet alb 5%. Se amestecă bine și se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați toate buruienile din grădină.

7 Alungă insectele din grădină

Se amestecă o parte de oțet, 3 părți de apă și o linguriță de agent de spălat vase într-o sticlă cu pulverizator. Se amestecă combinația și se pulverizează grădina.

8 Elimină muștele care se pun pe fructe

Spălați fructele cu această soluție. Se amestecă o lingură de melasa, o jumătate de cană de oțet de mere, un sfert de cană de zahăr și o cană de apă. Se toarnă amestecul într-un recipient și se agită pe copacul cu fructe. Muștele vor rămâne prinse în acest amestec.

9 Împrospătează plantele

Se amestecă ă ceașcă de oțet și 3 litri de apă și se udă plantele cu acest amestec. Veți observa o creștere semnificativă.

10 Curăță uneltele de grădinărit

Pulverizați oțet nediluat pe sculele dumneavoastră sau pur și simplu înmuiați-le timp de câteva minute, apoi clătiți bine.

11 Mucegai

Dacă observați că plantele nu cresc bine sau au unele pete pe frunze și tulpini, acestea sunt, probabil, afectate de mucegai sau ciuperci. Oțetul alb va rezolva această problemă și va proteja planta.

Înfuzați un ceai de mușețel în care adăugați 2lingurițe de oțet. Se pulverizează plantele cu acest amestec. Pentru trandafiri se combină 4 litri de apă și 3 linguri de oțet de mere. Se pulverizează cu această soluție și ciuperca va dispărea.

12 Omoară melcii

Puteți ține melcii departe de grădină doar cu oțet alb.

Sursă