Mâncați mai des salată de morcov – îmbunătățește digestia și curăță corpul de toxine

O salată simplă de rădăcinoase este tot ce avem nevoie pentru detoxifierea organismului și stimularea digestiei. 

Salata de morcov este îndeosebi benefică pentru reducerea toxinelor cauzate de un consum mare de carne, mai ales după sărbători sau mese copioase.

Efectele sale se datorează în mod special conținutului bogat în fibre, care ajută la reglarea tranzitului și combaterea constipației. Totodată, fibrele contribuie la eliminarea excesului de colesterol.

Morcovul are de asemenea efecte anti-anemice, prin creșterea numărului de celule roșii de sânge și a hemoglobinei.

Consumul regulat de morcovi – fie sub formă de suc, salată sau ca atare, ajută la reglarea metabolismului, combaterea afecțiunilor hepatice sau tumorale și eliminarea acidului uric.

Morcovul întărește imunitatea, mărește acuitatea vizuală și rezistența organismului la infecții.

Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți ale morcovului, putem consuma cât mai des o salată de morcov, precum cea recomandată mai jos, sau putem bea suc proaspăt, cât 50-100 ml pe zi, pe termen lung.

Salată de morcov – rețetă

Ingrediente

  • morcov
  • măr
  • lămâie
  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare după gust
  • opțional: țelină, sfeclă roșie

Preparare

Această salată se poate prepara doar din morcov, zeamă de lămâie și pătrunjel verde. Morcovii se spală cu apă și bicarbonat (pentru eliminarea pesticidelor) și se dau pe răzătoare cu tot cu coajă.

Se adaugă ulei de măsline și zeamă proaspăt stoarsă de la lămâie. Se asezonează cu pătrunjel tocat mărunt și puțină sare.

Însă pentru a obține o mâncare mai bogată în vitamine și antioxidant, cu efecte digestive și tonice mult mai bune, se pot folosi și alte rădăcinoase de sezon, precum țelină și sfeclă roșie.

Se poate adăuga și măr tăiat fâșii sau cubulețe, precum și alte fructe uscate – nuci, alune, stafide, prune etc.

Sursă