O lămâie, sare și piper este tot ce aveți nevoie pentru tratarea acestor probleme

Piperul, sarea si lamaia impreuna folosite formeaza un delicios dressing pentru salata, dar pot fi folosite si in multe alte scopuri. Combinate sau individual, toate cele trei ingrediente pot combate diferite afectiuni, ca de exemplu:

Sucul de lamaie este utilizat in medicina traditionala ca diuretic, gargara, lotiune si tonic. Sarea, pe de alta parte, este indispensabila organismului – la fel ca apa si oxigenul – dar in exces poate stresa inima.

Prin urmare, este mai bine sa folositi sare din Himalaya in loc de sare de masa obisnuita. Iar piperul negru a fost folosit de mult in medicina traditionala, deci nu este de mirare ca această combinatie poate ajuta la combaterea urmatoarelor afectiuni.

1.Durere in gat

Puteti scapa de o durere in gat amestecand 1 lingura de suc proaspat de lamaie, o jumatate de lingurita de piper negru si o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calda dupa care faceti o gargara cu acest amestec.

2. Indeparteaza calculii biliari

Depozitele intarite de sucuri digestive care se afla in vezica biliara se numesc calculi biliari (nisipul sau pietrele). Aceste calculi biliari pot fi durerosi si va pot perturba digestia. Prin urmare, amestecarea a trei parti de ulei de masline cu 1 parte de lamaie si 1 parte de piper negru intr-un pahar poate provoca uneori miscarea calculilor biliari, ajungand astfel sa fie eliminati.

3. Afte

Daca imunitatea dumneavoastra nu este foarte buna, este posibil sa aveti constant rani in gura. Pentru a scapa de acest lucru, este suficienta o lingura de sare din Himalaya intr-un pahar cu apa calda. Clatiti-va gura de trei ori pe zi, iar aftele vor disparea.

4. Pierderea in greutate

Vrei să slabesti cateva kilograme chiar inainte de Craciun? Incearca aceasta bautură: 1/4 lingurita de piper negru macinat, 2 linguri de suc de lamaie si o lingura de miere amestecate cu un pahar de apa. Bea acest amestec in fiecare dimineata pe stomacul gol si vei slabi intr-o clipa.

5. Starea de greata

Stomacul deranjat poate fi ameliorat cu piper negru, in timp ce lamaia opreste starea de greata. Se amesteca o lingura de suc de lamaie si o lingurita de piper intr-un pahar mare cu apa calda si se bea incet cu inghitituri mici.

6.Raceala si gripa

Lamaia poate face minuni pentru raceala sau gripa. Strangeti sucul unei jumatati de lamaie si coaja de la o lamaie intr-o cana mare cu apa fiarta si lasati amestecul sa stea timp de zece minute. Acum scoate coaja de lamaie si bea acest lichid in fiecare zi pana te vei simti mai bine.

Sursa