Leac din ROSTOPASCĂ și MIERE pentru celulele afectate ale FICATULUI (rețeta fitoterapeutului Constantin Milică)

Rostopasca (Chelidonium majus) este o plantă de leac deosebit de puternică. Civilizațiile trecute cunoșteau forța ei tămăduitoare și o foloseau în scop medicinal, îndeosebi pentru tratarea suferințelor ficatului și a bilei.

Apare menționată în scrierile botanistului grec Teofrastus, fondatorul științei botanice, care a trăit în secolul 4 î.Hr. Acesta o recomanda în constipație, boli hepatice (icter) și biliare (calculi).

Astăzi este inclusă în numeroase formule de ceai pentru afecțiunile ficatului, în combinație cu păpădie, sunătoare, sulfină, cimbru, coada-șoricelului, cicoare și alte plante cu efecte hepatoprotectoare. Rostopasca este în prezent este studiată ca agent anticancerigen. Leac din rostopască și miere pentru ficat

Terapeuta Maria Treben spune că rostopasca poate fi folosită cu încredere în bolile hepatice cronice, în formă homeopatică. Curăță sângele și ficatul, și ajută inclusiv în afecțiunile bilei și rinichilor. Profesorul Constantin Milică, specialist în fitoterapie, coordonatorul Centrului AROMA din Iași, ne oferă un remediu simplu pentru tratarea celulelor afectate ale ficatului, care se poate folosi ca adjuvant în hepatite.

Ingrediente • 5 g de rostopască uscată (părțile aeriene) • 200 g de miere de salcâm • 1 litru de apă clocotită Preparare Plantele se mărunțesc între degete și se pun într-un bol.

Se toarnă peste ele apa clocotită și se acoperă vasul. Se lasă la infuzat peste noapte (timp de 12 ore), apoi se filtrează. În ceaiul rezultat se adaugă mierea, și se amestecă până la omogenizare. Mod de administrare

Din siropul obținut se ia câte 1 lingură la fiecare oră, 10 ore pe zi. Ideal ar fi să se folosească planta proaspătă, deoarece prin uscare își pierde din proprietățile terapeutice. Se culege în perioada înfloririi.

Precauții și contraindicații Rostopasca nu trebuie oferită copiilor. Poate devenit periculoasă dacă este administrată în doze mari.

Pentru mai multă siguranță, cumpărați preparate gata făcute din rostopască de la magazinele naturiste.

Sursa