O durere în partea superioară a spatelui între omoplați, poate fi rezultatul multor afecțiuni. Ce cauzează durerea între omoplați?

Ce cauzează durerea între omoplați?

1. Poziție proastă.

Ai tendința de a te ghemui și a uita să stai drept? Indiferent dacă vă dați seama sau nu, vă puneți multă presiune pe mușchii spatelui. Când ai o postură proastă, mușchii tăi devin încordați, obosiți și inflamați din cauza greutății dezechilibrate. Nealinierea poate provoca disconfort sever între omoplați.

2. Hernie de disc.

O hernie de disc poate provoca dureri între omoplați. Afecțiunea apare atunci când un disc vertebral se rupe discul cervical din interior este deteriorat. Acest lucru face ca durerea să radieze în sus, mai degrabă decât să fie concentrată în partea inferioară a spatelui. O cauză comună a hernie de disc este trauma fizică sau anumite boli.

3. Iminent atac de cord.

Un semn al uni atac de cord iminent este durerea în partea superioară a spatelui. Indicatorul este mai frecvent la femei decât la bărbați și nu este întotdeauna de încredere. Cu toate acestea, dacă durerea este bruscă, răspândindu-se de la piept la brațe și apoi la spate și umeri, ar trebui considerată un semn al unui atac de cord. Dacă vă confruntați cu acest tip de durere între omoplați, ar trebui să fiți examinat imediat.

4. Stenoza spinală

Stenoza spinării apare atunci când secțiunile măduvei spinării devin extrem de înguste. Acest lucru apare cel mai adesea în partea superioară a gâtului sau a coloanei vertebrale inferioare. Durerea poate radia către picioare. Fără tratament poate deveni destul de gravă și poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema.

5. Osteoartrita.

Dacă aveți rigiditate în partea superioară a spatelui și dureri în umeri, este posibil să aveți oasteoartrita. Un alt semn al afecțiunii este durerea, care se agravează la trezire și noaptea. Este important să nu confruntați durerea cu oboseala. Durerea neobișnuită trebuie întotdeauna investigată.

6. Tensiune musculară.

Tensiunea musculară este cea mai frecventă cauză a durerilor de spate superioare între umeri. Poate fi cauzată de ridicarea excesivă a greutăților, o postură proastă, statul în picioare pentru perioade lungi de timp, somnul slab sau statul pe scaun pentru perioade lungi de timp. Sporturi precum tenisul și golful vă pot face să virați incorect și să vă provoace durere.

7. Reflux acid.

Refluxul acid sau boala de reflux gastroesofagian ( GERD ) are multe simptome, inclusiv răgușeală, durere în piept, dificultăți la înghițire și durere între omoplați. Dacă este lăsată netratată, această afecțiune poate duce la cancer esofagian. BRGE este, de asemenea, asociată cu dureri de stomac, gât și pancreas.

8. Bolile vezicii biliare.

Bolile vezicii biliare sunt afecțiuni care afectează de obicei persoanele supraponderale. Deși organul mic care ajută la digestia este situat în abdomen, poate provoca dureri în partea superioară a spatelui atunci când este bolnav. Atacurile pot fi debilitante, provocând dureri înjunghiate între omoplați și în jurul pieptului.

Când să vezi un medic ?

Dacă aveți dureri persistente, severe și pur și simplu nu ă simți bine, ar trebuie să consultați imediat un medic. Durerea este un semn clar că ceva nu este în regulă. Deși s-ar putea să nu fie ceva grav, dacă nu dispare sau nu te deranjează, ar trebui să faci totuși analizele necesare.

Dacă durerea dintre omoplați este însoțită de semne și simptome specifice, aceasta poate însemna că aveți nevoie de asistență medicală imediată și în timp util.

Obțineți ajutor imediat dacă aveți dureri de spate superioare cu oricare dintre aceste simptome:

  1. Dureri în piept
  2. Dificultăți de respirație sau dificultăți de respirație
  3. Temperatură ridicată
  4. Transpirație excesivă
  5. Umflare sau durere la nivelul picioarelor
  6. Pierderea vederii
  7. Bătăi neregulate sau rapide ale inimii
  8. Stare inconștientă
  9. Paralizia corpului pe o parte
  10. Apariția bruscă a dificultăților de vorbire

Sursă