Noduli la sân, tumori, cancer, afecţiuni ale ovarelor-leacuri Maria Treben

În cărțile vindecătoarei austriece Maria Treben găsim foarte multe mărturii din partea unor femei care s-au tămăduit de bolile lor în urma tratamentelor recomandate.

Reţetele de mai jos au dat roade în cazul nodulilor la sân, tumorilor la sân (cancer mamar), anexitei şi cancer genital.

I. Amestec de ceaiuri

Acesta este cel mai bun ceai pentru cancer şi alte afecțiuni grave, datorită proprietăților sale detoxifiante şi regeneratoare.

Are efecte benefice inclusiv în cazul nodulilor la sân. Se amestecă următoarele plante, în cantitățile sugerate:

  • gălbenele (300 de grame)
  • urzică (100 de grame)
  • coada-șoricelului (100 de grame)

Se ia 1 linguriță cu vârf din acest amestec de plante, și se pune la infuzat cu 1 cană de apă clocotită. Se strecoară și se bea cu înghiţituri mici.

Se pot bea până la 6-8 căni de ceai pe zi. Pe parcursul zilei, ceaiul se poate păstra într-un termos.

II. Mic bitter suedez

Împreună cu ceaiul de mai sus, se iau zilnic câte 3 linguri de bitter suedez. O lingură de bitter suedez se diluează într-o jumătate de cană de ceai, care se bea în două reprize: una cu 30 de minute înainte de masă, alta după masă.

UZ EXTERN

  1. Comprese cu coada-calului

Femeile care experimentează dureri, pot adăuga la ceaiul de mai sus un tratament extern cu comprese de coada-calului.

Se pun 2 mâini pline cu coada-calului într-o sită suspendată deasupra unei oale cu apă care fierbe. Aburul fierbinte va încălzi plantele, rezultând un fel de decoct sec.

Acesta se toarnă pe o bucată de pânză curată, și se aplică pe sânul afectat (sau pe zona genitală în cazul cancerului).

Compresa se fixează cu o fașă încălzită şi se lasă peste noapte (sau câteva ore în timpul zilei).

2. Comprese cu bitter suedez

Se unge pieptul (sau zona genitală) cu un strat generos de cremă de gălbenele, apoi se aplică compresele cu bitter suedez.

Se umezeşte o bucată de vată de mărime potrivită cu bitter, și se aşează drept compresă pe locul afectat de nodul.

Deasupra compresei se mai aplică un strat de vată uscată, pentru păstrarea căldurii, apoi o bucată de folie de plastic, pentru protejarea îmbrăcăminții.

Compresa se fixează la final cu o pânză groasă. Se poate ține 2-4 ore, sau peste noapte.

3. Alifie de gălbenele

Nodulul, sau orice tumoră la sân (neoperată încă) se poate unge zilnic cu alifie de gălbenele. Se masează ambii sâni şi zona din jurul lor, cu mişcări circulare şi blânde.

Procedeul se face de mai multe ori pe zi. Alifia se aplică în strat subțire, pentru a intra bine în piele.

În cazul în care aţi suferit deja o intervenție chirurgicală, alifia se aplică pe toată suprafaţa cicatricei. Este recomandat să preparați alifia în casă:

Se pun 250 g de untură curată de porc la încălzit într-o tigaie. Când s-a încins, se adaugă 2 mâini pline de frunze, flori şi tulpini de gălbenele. Se lasă să facă spumă, se amestecă bine și se ia tigaia de pe foc. Se acoperă şi se lasă la răcit peste noapte.

A doua zi, se pune tigaia din nou pe foc mic şi se încălzeşte uşor. Preparatul se strecoară apoi. Resturile de plantă se storc şi ele bine.

Alifia de gălbenele astfel obținută se pune în recipiente cu capac. Alifia se întinde în strat gros pe o bucată de pânză curată, care se va înfăşura în jurul zonei afectate de varice.

Faşa se schimbă zilnic. Resturile de plante se pot folosi ca şi cataplasme, aplicate direct pe sân.

Sursa