Moarea (zeama de varză) – ce beneficii incredibile are pentru organism

Puține persoane știu că atât varza murată, cât și zeama – sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părți ale țării – sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli.

Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică. Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogată chiar decât varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortificarea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug, dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod. Varza murată este singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.

În compoziția de la zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza murată și moarea se recomandă și în curele de slăbire.

Persoanele hipotensive li se recomandă, zilnic, un pahar de moare. Câteva pahare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației în caz că te confrunți cu așa ceva.

Beneficiile consumului de moare

Pietrele la bilă și giardia pot fi tratate cu câte 150 ml de zeamă de varză băută de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se ține timp de două-trei săptămâni. Se poate relua după 7 zile de pauză.

Contraindicații zeamă de varză

Există însă și o contraindicație importantă în ceea ce privește moarea. Persoanele hipertensive nu ar trebuie să consume mai mult de un pahar de 250 ml pe zi, totodată să reducă aportul de sare din alimentație.

Nici în cazul problemelor renale nu este indicat consumul de varză acră, tot din cauza cantității de sare ce se va depune în zona lor, împiedicând buna funcționare ce va atrage, deci, alte probleme de sănătate.

Sursă