Milionar după ce a descoperit un truc aritmetic prin care a câștigat la loterie

Doi pensionari din Michigan au caștigat 26 milioane de euro la loterie. Ei au descoperit un truc aritmetic prin care și-au îmbunătățit șansele de câștig.

În decurs de șase ani, Jerry și Marge Selbee, care dețin un magazin din Michigan, înainte să iasă la pensie s-au îmbogățit câștigând la loteria din mai multe state.

Jerry, care a absolvit facultatea de matematică, a văzut în 2003 o broșură la un nou tip de loterie și și-a dat imediat seama cum ar putea să câștige.

Sistemul de desfășurarea al loteriei prevedea că în cazul în care nu există niciun câștigător al jackpot-ul de 5 milioane de dolari, banii se vor împărți între jucătorii care au ghicit cinci, patru sau trei numere.

”M-am gândit că dacă aș lua bilete de 1.100 dolari, matematic aș avea cel puțin 1 bilet cu patru numere câștigătoare, care valorează 1.000 de dolari. Aș fi avut apoi și alte 18-19 bilete cu trei numere câștigătoare, fiecare în valoare de 50 de dolari. Deci aș avea un câștig total de 1.900 de dolari”, își spune povestea americanul.

În momentul în care loteria a anunțat când nimeni nu a câștigat premiul cel mare, Jerry a cumpărat mii de bilete, știind că va reuși să ghicească mai multe numere, în mai multe variante.

Prima dată când și-a testat teoria, Jerry a cumpărat bilete de 3.600 de dolari și a câștigat 6.300 de dolari. A doua oară, a investit 8.000 de dolari și a câștigat aproape dublu.

”Este doar aritmetică simplă. Ce mi s-a părut remarcabil este că nimeni nu s-a prins de asta”, mai spune bărbatul.

Bărbatul i-a spus și soției sale despre planul lui, iar cei doi au început să joace din ce în ce mai mulți bani, investind zeci de mii de dolari.

Au continuat să joace până când loteria Winfall s-a închis din cauza pierderilor, moment în care cei doi soți au început să joace la loto în alte state.

Cel mai mare câștig l-a avut la o investiție de 515.000 de dolari, unde a luat înapoi 853.000 de dolari, mai spune Jerry, care ține un carnețel în care își notează toate detaliile legate de jocurile la loto.