Mihaela Bilic șochează! Care este fructul care îngrașă cel mai mult. Bombardează și ficatul

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de pepene roșu. Este sezonul pepenelui roșu și oamenii tind să îl consume în cantități foarfte mari. Însă se pare că nu este cel mai sănătos fruct.

Pepenele conține apă în proporție de 90% și este bogat în proteine, glucide, Vitamina C și fibre, dar consumat în cantități mari, acesta poate afecta ficatul, susține Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit pericolele pe care le prezintă pentru siluetă mâncatul pepenelui roșu în exces. Mulți au tendința, mai ales în perioada verii, să înlocuiască apa cu acest fruct.

Mai mult, din cauza cantității mari de fructoză, acesta este un fruct care îngrașă.

„Ce ar fi vara fără o felie de pepene zemoasă, răcoritoare, plină de apă, și de fructoză?! Fructoza, acel zahăr care nu crește glicemia, de acord, însă îngrașă tare, mai ales când fructele sunt mâncate în cantitate mare.

Când vine vorba de pepene, se bate pentru locul 1 cu cireșele și strugurii în topul alimentelor care afectează grav silueta. Fructoza nu poate fi consumată prin mișcare, ea se duce în ficat, iar ficatul face din ea grăsime”, a avertizat Mihaela Bilic pe Instagram.

Ce alte fructe sunt o amenințare uriașă pentru siluetă
Alte fructe care îngrașă mult, dacă sunt consumate prea des, sunt strugurii și cireșele, a mai spus Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist recomandă ca, după masă, să facem mult sport, să mergem pe jos sau să alergăm pentru a arde caloriile. La fructoză, partea proastă e că nu se duce în sânge, precum glocoza, ci se duce la ficat și îl supune unei munci titanice dacă exagerăm cu cantitatea.

Mihaela Bilic spune că cel mai bine ar fi să consumăm pepenele roșu pe post de desert. ” Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”.

Sursă