Doctorul Gheorghe Mencinicopschi – Adevărul despre Slănina de Porc: “NU Îngraşă”

Acuzată ani la rând că e un adevărat pericol pentru inimă și pentru cei care au probleme cu colesterolul, slănina de porc e pe cale să recâștige inimile românilor, mari amatori de șunculiță, mai ales în perioada de Sărbători și mai ales în zona rurală.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a spus adevărul despre slănina de porc. Acesta a transmis că grăsimile naturale nu îngraşă.

Deși multe persoane cred că untul sau slănina îngrașă foarte tare, ei bine, aceste alimente sunt foarte bune în cazul în care ții dietă.

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi a spus adevărul despre slănina de porc

„Toate alimentele de bază – sare, zahăr şi grăsimile nenaturale sau industriale, care se regăsesc în alimentele înalt procesate industrial, favorizează îngrăşarea.

Atenţie, grăsimile naturale nu îngraşă!! Nu îngraşă, de exemplu, grăsimile din carne din carne de vită, din carne de porc, din carne de pasăre, de peste sau ouăle.

„Nu îngraşă”

Contează foarte mult modul lor de preparare şi de asociere corectă, proteinele de origine animală, cum ar fi o friptură, în mod firesc, ar trebui asociată cu o garnitură de legume, niciodată cu cartofi prăjiţi.

Cartofii prăjiţi sunt o sursă foarte importantă de carbohidraţi cu absorbţie rapidă, asta înseamnă că se produce o creştere bruscă a insulinei în momentul în care îi consumăm”, a explicat doctorul Mencinicopschi.

„Suntem programaţi să preferăm dulcele, să preferăm sărat şi să preferăm gras. Sunt împotriva curelor de slăbire pentru că cele mai multe dintre ele nu au nici un suport ştiinţific.

Iar suplimentele de slăbit rapid sunt chiar periculoase. Unele dintre ele pot conţine substanţe foarte periculoase pentru sănătate care ne pot pune în pericol sănătatea şi viaţa.

Ar trebui să ne interesăm la specialişti, care cunosc fiziologia omului, cunosc fiziologia digestiei, sunt cu adevărat calificatiin nutriţia umană şi ne pot da sfaturi profesionale cum să redevenim normoponderali sau,şi mai bine, cum putem preveni obezitatea.

Genetic suntem programaţi să preferăm dulcele, să preferăm sărat şi să preferăm gras”, a mai explicat specialistul despre curele de slăbire și alimentele pe care trebuie să le mâncăm.

Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate. S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului imunitar.

Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia organismului.

Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.Un consumator de grăsime are un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulaţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine.

Sursă