Masti pentru riduri, bataturi, negi ,cu ajutorul cepei.

Riduri, elasticitatea pielii – se utilizeaza o masca preparata astfel:

– 30 de grame suc de ceapa
– 30 de grame  miere
– 30 de grame ceara curata de albine

 Se incalzeste totul intr-un vas, se lasa sa se raceasca apoi se amesteca bine. Se intinde masca pe fata dimineata si seara.

Ten gras –  se face o masca pentru indepartarea excesului de grasime, pregatita in felul urmator:

– sucul de la doua cepe
– o lingura de suc de lamiie
 Se amesteca apoi se  intinde masca pe fata pentru 20-25 de minute. Se spala apoi fata mai intii cu apa apoi cu apa rece.

Pistrui si Negi –  se aplica cu un tampon de bumbac suc de ceapa de patru ori pe zi pana la disparitia lor.

Cearcane – este bine sa va masati dimineata si seara fata cu suc de ceapa amestecat cu suc de hrean si smintina (in cantitati egale). Masca nu trebuie tinuta mai mult de 5 minute ( hreanul poate provoca arsuri ). Aveti grija sa nu va patrunda in ochi.

Bataturi – taie o ceapă în doua şi las-o sa se coaca pe o taviţa la flacara aragazului. Stropeşte ceapa cu oţet de mere si pasta o aplici pe batatură. Se  fixeaza cu ajutorul unui pansament, menţinând-o timp de 12 ore.

Calcaie crapate –  aplică suc de ceapă amestecat cu ulei de masline. Sucul de ceapa linişteşte durerea provocată de arsuri ale pielii.

Masti de par:

  • Suc de ceapă simplu: Amestecați 100 ml de suc de ceapă cu 100 ml de apă și umeziți rădăcină părului cu lichidul obținut. Întindeți și păr. Lăsați sucul de ceapă să acționeze la rădăcină 30 de minute. În acest interval, strângeți părul într-un coc și înfășurați capul cu un prosop, astfel încât foliculii de păr să absoarbă cât mai mult din sucul de ceapă.
  • Ceapă și gălbenuș de ou: Amestecați 100 ml de suc de ceapă cu 1 gălbenuș de ou, și eventual 1 lingură de ulei de Vitamina A. Aplicați masca pe pielea capului și lăsați să acționeze cel puțin 1 oră, apoi spălați. Este un remediu foarte bun contra căderii părului.
  • Suc de ceapă și ulei de richin sau de cocos: Această combinație nu doar stimulează cresterea, ci îl și hrănește, îmbunătățindu-i considerabil aspectul. Amestecații 1/2 pahar de suc de ceapă cu 1/2 pahar de ulei de richin sau de cocos lichid și aplicați preparatul pe scalp ( masând ușor ), și pe păr. Acoperiți capul cu un prosop și stați așa 30 de minute.
  • Suc de ceapă și bere: Amestecați 100 ml de suc de ceapă cu 100 ml de bere și aplicați preparatul pe păr, insistând la rădăcină. Acest remediu funcționează de minute în accelerarea procesului vizibile, aplicați această mască de păr de 2 ori pe săptămănă.
  • Ceapă și miere: Este cel mai eficient remediu de casă pentru cresterea părului. Puneți o ceapă în blender sau robot și mixați pănâ când rezultă o pastă. Adăugați 1 lingură de miere și omogenizați. Aplicați masca rezultată pe păr și lăsați-o o oră. Clătiți bine la final.