Flori de interior care nu au nevoie de multa lumina.

Nu toti avem apartamentele cu geamurile si balconul
spre sud. Nu toti avem case care sa fie
 scaldate in lumina pe intreaga durata a zilei. Dar daca balconul tau este umbrit mai tot timpul zilei, asta nu inseamna ca nu poti creste plante de apartament. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cu atentie tipurile de plante care cresc fara probleme si in colturile mai intunecoase ale casei.
Iata ce optiuni ai:

Fucsia se dezvolta cel mai bine atunci cand se afla la umbra majoritatea zilei. Are nevoie de sol care contine ingrasamant organic, sol care nu trebuie sa fie nici uscat, nici imbibat cu apa. Florescenta are culori vii, de la rosu pana la roz stralucitor.

Crinul pacii este una dintre plantele de interior care nu are nevoie de prea multa atentie sau ingrijire si infloreste chiar si atunci cand lumina este slaba. Florile au forma de maini impreunate in cupa, au un miros placut, usor, diafan si de lunga durata.

Cactusul Craciunului este diferit de cactusii xerofili cu tepi cunoscuti de toata lumea. Acesta are flori frumoase si, daca este ingrijit corespunzator, acest cactus infloreste chiar in perioada Craciunului. Ce este curios la aceasta planta este ca are nevoie de 12 ore de intuneric pentru a inflori. Florescenta este de culoare roz, insa exista soiuri care au florile albe, rosii sau violete. Tara de origine a acestui cactus este Brazilia.

Violetele africane, considerate multa vreme drept “florile bunicii”, sunt alte plante foarte usor de crescut, care n-au nevoie sa fie ingrijite in mod deosebit si care chiar au nevoie de lumina scazuta pentru a inflori.

Floarea de nu-ma-uita are frunze si tulpini paroase si face flori micute, albastre. Planta creste si formeaza tufe de 10 -50 cm inaltime, prefera umbra si solurile umede, iar la debutul fiecarui sezon are nevoie de ingrasamant.

Iata deci ca exista flori care pot fi crescute fara probleme in colturile cele mai umbroase ale casei, flori care nu au nevoie de atentie si ingrijiri speciale pentru a avea florescente senzationale si incantatoare

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/