Leacuri babesti pentru 27 de probleme.

Dureri de cap, arsuri, intepa turi de insecte sau stari de rau – aceste plante ofera o ameliorare rapida.
Nu trebuie sa ne repezim la pastile. De multe ori, natura ne ofera tot ce are mai bun din gradina, legume, fructe, plante – ajunge sa stiti cum sa le combinati.  va arata care sunt plantele doctorie si cum se amesteca medicamentele vegetale.
Banana
Cine are pielea uscata, ar trebui sa isi aplice o masca dintro banana si patru linguri de crema de branza. Sau din suc diluat de aloe-vera.
Portocala
In cazurile de diaree este de folos un suc calmant preparat din cinci portocale, sase linguri cu glucoza si o lingura cu sare de bucatarie – se amesteca bine, completati cu apa si beti.
Papadie
Contra calculilor biliari se bea, de mai multe ori pe zi, o lingura cu suc de papadie si inainte de a merge la culcare, un pahar cu lapte.
Anghinare
Daca aveti un ficat gras, va ajuta un ceai din frunze de anghinare, papadie (frunze si radacini uscate) si menta.
Salvie
Contra sangerarilor gingivale este utila o clatire zilnica: o ceasca cu apa, doua lingurite cu ceai de salvie si o jumatate de lingurita cu sare de mare.
Cuisoare
Durerile de dinti se amelioreaza daca mestecati cateva cuisoare. Alternativa: putina esenta de cuisoare.
Fenicul
Impotriva balonarilor va ajuta o ceasca de ceai din amestec de fenicul, chimion si anason.
Porumbe
Arsurile la stomac se calmeaza cu ceai de porumbe sau de ghimbir. Dupa o masa copioasa ar fi bine sa beti suc de ridiche sau de varza.
Ulei de masline
Contra paduchilor faceti un masaj capilar cu o jumatate de ceasca ulei de masline si cateva picaturi de ulei de roz marin sau de lavanda si clatiti cu solutie de otet (2%).
Menta
Impotriva starilor de rau va ajuta cateva lingurite cu ceai negru, un ceai caldut de menta sau cola fara acid.
Musetel
Contra durerilor de stomac trebuie sa beti ceai de musetel sau de fenicul sau un litru de lapte batut pe parcursul intregii zile.
Cartofi
Durerile de spate se trateaza cu cartofi fierti in coaja – inveliti intr-un prosop. Nici asa nu-i rau: bai fierbinti cu lavanda, flori de fan sau ace de molid.
Mazare boabe
Juliturile si loviturile se racesc 30-45 minute cu un pachet de mazare congelat sau cuburi de gheata. Tineti piciorul ridicat.

Arnica
In cazul crampelor musculare se impune un masaj cu putin ulei (de ex. cu arnica, masline sau migdale). Pentru continuarea detensionarii musculaturii, se aplica un bandaj umezit cu otet.
Roinita
Durerile menstruale se calmeaza cu un masaj abdominal cu ulei de roinita si o sticla de apa calda la spate.
Ghimbir
Contra migrenelor ajuta 1/3 lingurita cu pulbere de ghimbir dizolvata intr-o cana cu apa si suc de legume, de 3 ori pe zi.
Seminte de in
Pentru calmarea durerilor sinusurilor se prepara o pasta din 500 g seminte de in cu putina apa. Se aplica intr-un saculet textil.
Usturoi
Cand aveti gripa, mancati zilnic doi catei de usturoi decojiti si beti un ceai preparat din flori de soc, aromat cu miere si lamaie.
Otet
Scade febra: purtati o ora sosetele umezite cu otet caldut.
Hamamelis
Herpesul se amelioreaza cu tinctura de hamamelis sau de echinaceea.
Ace de molid
Contra hipertensiunii: bai cu esenta din ace de molid sau calcatul apei (apa rece).
Rozmarin
In caz de hipotensiune, dormiti cu capul ridicat si frecati-va talpile cu cateva picaturi de ulei de rozmarin.
Eucalipt
La cistita se pun cateva picaturi de ulei pe un prosop, se aplica pe stomac si se tine locul cald.
Arborele de ceai
Se picura uleiul pe negi sau se aplica local felii de usturoi peste noapte.
Patrunjel
Mirosul gurii se indeparteaza mestecand, de cateva ori pe zi, patrunjel proaspat (alternative: seminte de marar, feniculi sau de anason). Tenul gras il tratati cu infuzie de patrunjel. Opariti o legatura de patrunjel cu apa fiarta si dupa o ora va spalati pe fata, eventual repetati operatiunea.

Ceapa
Intepaturile de insecte se dezinfecteaza cu suc de ceapa sau de iedera zdrobita. Bataturile se acopera cateva nopti la rand cu felii de ceapa si suc de lamaie (plasture). Dureri de urechi – opariti 5 min. un cub de ceapa si puneti-l ca pe o compresa pe ureche.

Lamaie
Durerile de cap se alunga cu un espresso si cateva picaturi de suc de lamaie. Edemele – se trateaza cu o masca din 2 lingurite cu crema de branza, lamaie si miere. Parul gras devine mai uscat folosind sampon amestecat cu 20-30 picaturi de ulei de ceai. Clatiti cu zeama de lamaie diluata.

Cele mai frecvente 5 leacuri babesti contra racelii si gripei

Ceaiul trebuie baut cald, nu fierbinte

Mierea si lamāia sunt remediile cel mai des folosite de fiecare dintre noi atunci cānd raceala sau gripa ne īncearca. Nu putini īsi trateaza durerile de cap sau de gāt cu felii de cartofi sau foi de varza.
Ca sa evite vizita la medic, oamenii au gasit leacuri si pentru scaderea febrei.

Ceai cu lamāie īndulcit cu miere

Lamāia este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la tratarea rapida a racelii sau gripei, datorita continutului sau foarte bogat īn vitamina C. Medicii spun ca aceasta vitamina lupta cu orice fel de infectii, deoarece ajuta la īntarirea sistemului de aparare al organismului. „Vitamina C este necesara sistemului imunitar, prevenind raceala si gripa.
Organismul nostru nu poarte face rezerve de vitamina C, de aceea se impune un aport zilnic cāt mai substantial, mai ales īn aceasta perioada a anului”, explica dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Foarte bogate īn vitamina C sunt citricele, dar si kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau rosiile.


Mierea de albine are o actiune antibacteriana si este un calmant excelent pentru gāt, atunci cānd sunteti ragusit sau aveti dureri. Fie ca va turnati 1-2 lingurite de miere pe gāt sau va īndulciti ceaiul cu ea, acest „balsam” va „limpezeste” vocea.
Limonada sau ceaiul cu lamāie si miere le puteti bea nu numai atunci cānd prezentati stari febrile, dar si īn perioadele solicitante.

Varza

Foile de varza aplicate īn jurul gātului ajuta la ameliorarea durerilor aparute īn laringite. Explicatia este simpla – varza este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si ne protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.
Pentru aplicatii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varza alba care se īnmoaie īn apa clocotita sau se ung cu putin ulei, se pun īn jurul gātului si se acopera cu un prosop. Se lasa acolo cāteva ore.

Nuci

Ceaiul din coji de nuci calmeaza tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseste o cantitate de coji de nuci egala celei pe care o cuprindem īntr-o māna. Se adauga doua cani de apa si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, si neīndulcit.
Medicii atrag atentia ca obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci cānd suntem raciti este foarte daunator, deoarece lichidul ne usuca mucoasa si poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizeaza aparitia bacteriilor īn gāt.

Cartofi

Feliile de cartofi aplicate pe frunte alunga durerile de cap. Pentru tratarea migrenelor, este nevoie de 2-3 felii de cartofi cruzi, care se aplica pe frunte si se leaga cu o esarfa. Atunci cānd durerile de cap nu cedeaza, se poate bea suc cald de cartofi. Cartoful crud se da pe razatoare, se stoarce si din sucul rezultat se bea cāte un sfert de pahar de trei ori pe zi.
Cartoful contine provitamina A, vitamina K – cu actiune antihemoragica si antianemica, sulf – element care combate excesul de seboree. De asemenea, cartoful constituie si o sursa buna de vitamina C, cunoscuta sub denumirea de acid ascorbic.

Otet

Sosetele īmbibate īn otet sau alcool medicinal ajuta la scaderea febrei, atunci cānd aveti gripa. Ele trebuie mentinute pe picioare timp de 20 de minute si la fiecare jumatate de ora se reīmprospateaza pāna cānd temperatura īncepe sa coboare. Se poate utiliza otet de vin sau din mere.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/