Leac pentru FICAT, STOMAC și COLON, din GUTUI și MERE

Gutuile au efecte foarte bune asupra stomacului și ficatului. Au proprietăți tonice hepatice și emoliente asupra mucoaselor digestive.

Sunt indicate în diaree, dizenterie, enterită, enterocolită, infecții respiratorii, boli hepatice și vomă.

Hepatită virală

Un studiu japonez a arătat că în coaja gutuilor există substanțe cu proprietăți antivirale, care inhibă creșterea virusurilor care cauzează hepatita A, B sau C. Fructul conține de asemenea săruri minerale și vitamine care stimulează funcția ficatului, ajută la regenerarea ficatului și tratarea deficienței pancreatice.

Un leac de casă poate fi obținut dintr-un nectar savuros de gutui și mere:

Ingrediente

  • 1 gutuie
  • 2 mere •
  • 2 linguri de miere de albine
  • 500 ml de apă

Preparare

Dacă sunt din propria grădină sau dintr-o sursă bio, fructele nu se curăță de coajă. Se spală bine, se scot cotoarele și se taie cubulețe. Se mixează în blender 1-2 minute împreună cu mierea de albine și apa, până rezultă un nectar omogen. Acest suc cremos are efecte antivirale și imunostimulatoare.

Insuficiență hepatică

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 2 linguri de miere
  • 1 litru de apă

Preparare

Se mixează gutuile în blender cu apa și mierea de albine până rezultă un suc cremos, ca un nectar. Se bea câte 1 litru pe zi, pe stomacul gol. Se pot face cure de 45 de zile, timp în care se va renunța pe cât posibil la preparatele din carne, la prăjeli, margarină și alte grăsimi hidrogenate, făină și zahăr alb.

Salată de gutui și mere pentru stomac intestin și colon

Se prepară o salată aromată din gutui și mere rase în cantități egale. Se adaugă puțină miere și zeamă de lămâie. Acest desert natural curăță tubul digestiv, elimină toxinele din colon și reglează tranzitul intestinal, datorită bogăției de fibre conținute de ambele fructe.

Această salată este eficientă și pentru persoanele care vor să slăbească, deoarece induce senzația de sațietate și reduce pofta de mâncare.

Sursa