Insomniile pot fi tratate cu acest ceai

Insomniile pot afecta starea de sănătate a persoanelor de orice vârstă. Pe plan european, remediile naturiste care tratează numeroase afecțiuni sunt transmise din generație în generație. Pentru persoanele care se confruntă cu problemele de somn, ceaiul de banane este o soluţie eficientă.

În mod surprinzător, acest remediu naturist ajută organismul să combată insomnia și starea de stres. Persoanele care s-au confruntat multă vreme cu această afecțiune stresantă, au constatat că ceaiul preparat din banane le-a fost de mare ajutor. Cojile fructului, pe care consumatorii le aruncă, conțin magneziu, substanță care previne întreruperea somnului și episoadele de trezire din timpul nopții, potasiu care ajută mușchii și vasele de sânge să se relaxeze, dar și triptofan, acel aminoacid folosit frecvent în tulburările de somn.

Nutriționiștii susțin cât de eficiente sunt cojile de banane în tratamentul depresiei și anxietății datorită  conținutului de serotonină, substanță care ajută la instalarea stării de relaxare.

Pentru a prepara acest somnifer natural, se pune la fiert un litru de apă plată. Se spală banana cu oțet de mere și se taie la ambele capete, fără ca fructul să fie decojit. Când apa începe să fiarbă se adaugă banana și se lasă să fiarbă 10 minute; apoi se scoate fructul și rămâne lichidul în care se adaugă un vârf de cuțit de scorțișoară. După alte 10 minute, se bea ceaiul, cu o oră înainte de culcare.