De ce e bine sa mancam portocale iarna – 5 beneficii surprinzatoare!

Cu un continut ridicat de vitamina C, portocalele sunt bogate in fibre si folat si contin numerosi compusi benefici, alaturi de potasiu, calciu, vitamina A si vitamina B.

Afla ce efecte poate avea asupra organismului consumul de portocale si alte citrice in sezonul rece.

Cresterea imunitatii

Cel mai cunoscut avantaj al portocalelor este efectul pe care il are vitamina C in pastrarea imunitatii. Deoarece aceasta vitamina este dizolvata rapid de corp, ai nevoie sa o consumi zilnic din fructe si legume, pentru a creste productia de globule albe.

Reglarea tensiunii arteriale

Portocalele pot avea un rol important ca stabilizator natural al tensiunii arteriale. Continutul de magneziu si hesperidina, un flavonoid care intareste peretii capilari, este benefic pentru intregul sistem cardiovascular.

Sanatatea pielii

Antioxidantii din portocale contribuie la mentinerea sanatatii pielii pe termen lung. Beta carotenul este cel mai eficient: protejeaza pielea impotriva efectelor imbatranirii.

Ingrijirea oaselor si a dintilor

Continutul ridicat de calciu contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor pe termen lung, dar atunci cand aceste fructe sunt consumate in exces, pot dauna densitatii osoase si smaltului dentar.

Functionarea buna a creierului

O singura portocala asigura aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat, compus utilizat de creier pentru dezvoltarea celulara a neuronilor noi.