În spitalul din Suceava „se aud telefoanele sunând din sacii negri în care sunt căraţi morţii“

Potrivit declaraţiilor nepoatei sale, citate de G4Media, un pacient fusese internat în acest spital, la pneumologie, prezentand simptome de astm. Insă mai bine citim ce a relatat Gianina Ursu, nepoata acestui pacient decedat:

”Unchiul meu a murit dimineaţă la ora 5. Nu răspundea la telefon şi familia a intrat în panică, nimeni nu ştia nimic. Avem în famillie o doctoriţă care a dat telefoane în tot spitalul şi aşa a aflat că e mort. A aflat de la morgă. Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportaţi pacienţii morţi sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, şi el a murit în spital”.

Așa cum am menționat mai sus, unchiul Geaninei Ursu a fost internat la pneumologie, ”exact unde Gheorghe Flutur a fost internat singur într-o rezervă, deşi el trebuia internat la secţia de boli infecţioase, pentru că era pozitiv de coronavirus”.

”De ce a fost nevoie de zeci de telefoane pentru a afla situaţia pacientului internat? ”Doctoriţei din familia noastră care a încercat să afle ce se întâmplă i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon şi de asta nu au putut să anunţe familia că a murit. Dar el avea telefon, aşa a ţinut legătura cu familia. În plus, pe fişa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni”, a mai povestit Gianina îndurerată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat ieri seară (30.03.2020) carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu Covid-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat și el, tot ieri (30.03.2020), încă 13 decese la persoane infectate cu Covid-19. Toţi pacienţii, cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani, se aflau la Spitalul Judeţean Suceava, pe diferite secţii.

Preluat: thepress.ro