EXCLUSIV: Vodafone, Orange, Telekom și DIGI anunț important pentru clienți pene de semnal

Companiile de telefonie mobilă și fixă se confruntă cu probleme de rețea în această perioadă din cauza unui fenomen, denumit în termeni tehnici congestie. Toți clienții sunt afectați, iată ce trebuie să faceți pentru a reuși să efectuați apeluri sau să măriți viteza la internet. Este posibil ca în această perioadă să vă confruntați cu pene de semnal. Iată ce trebuie să faceți.

Ce este congestia cu care se confruntă Vodafone, Orange, Telekom sau Digi?

Congestia apare atunci când atena care deservește zona în care suteți este supra aglomerată. Din cauza milionaelor de persoane izolate în casă consumul de trafic de date și voce a crescut cu peste 80%, conform operatorilor. Asta înseamnă ca celelulele de semnal care vă sunt alocate în zona în care vă aflați, sunt pline și nu mai pot oferi semnal.

Ce se întamplă când este congestie?

Nu poți efectua apeluri, nu ai semnal, nu poți primi apeluri sau nu merge internetul. Tot ce trebuie să faceți este să aveți puțină răbdare, situatia de acum este similară cu cea de Revelion sau de Paște când se fac foarte multe apeluri și nu reușiți să prindeți liniile telefonice libere.

Viteza la internet scăzută, cum poate fi mărită sau optimizată

Daca viteza la internetul oferit de Vodafone, UPC, Telekom, Orange, fie el fix sau mobil, este scăzută se datorează tot volumului mare de utilizări în acest moment. Astfel, când urmăriti un film online pe Netflix sau vă uitați pe Youtube este posibil să vă confruntați cu probleme de încărcare lentă la filmului.

Vă recomandăm să scădeți caliatea video-ului pe care-l urmariți, să deconectați dispozitivele wireless care nu sunt folosite în acest moment și altfel filmele de pe Netflix sau alte platforme, de exemplu HBO GO, se vor încărca mai rapid.

Atunci când vă uitați la filme onlinem acțiunea făcută de dispozitiv se numește download. Răbdarea este soluția, operatorii au mărit la maxim capacitatea antenelor de semnal, iar pentru moment nu se pot instala antene suplimentare.

De când cu tehnologia 5G consmul de date este foarte mare și acum în plină izolare acestea sunt folosite intens, mai ales  pe semnalul 4G.

Ce trebuie să faci dacă nu poți efectua primi apeluri?

Restarteaza telefonul, ține-l închis cel puțin 30 de secunde și redeschidel și încearcă din nou.

Ce trebuie să faci dacă nu merge internetul fix de la Telekom, Orange, sau DIGI RCS RDS?

Daca intenetul nu funcționeaza restarteaza routerul de internet, mai precis scoate-l din priză, asteapta 1 minut. Introdu mai apoi routerul de internet în priza și așpteaptă să se conecteze la rețeaua Digi, Telekom, Orange sau UPC sau rețeua la care sunteți abonat.

Dacă totuți întâmpini probleme de semnal ce nu pot fi remediate prin sfaturile de mai sus, apeleaza serviciu de relații clienți la numerele:

Orange: 300, apelabil din reteaua Orange

Vodafone *222, apelabil din reteaua Vodafone

Telekom: 1234, apelabil din reteaua Telekom

Digi: 031.400.4401, apelabil din orice retea.

Preluat: huff.ro