În frigider mereu va mirosi bine. Trei trucuri, la care apelează chiar și bucătarii șefi!

Frigiderul este prietenul și tovarășul nostru. Fără el, este dificil să ne imaginăm existența unei familii moderne. Ne sperie gândul că s-ar putea strica pe neașteptate. Deoarece acolo se păstrează tot ce-i mai gustos și el menține produsele proaspete. Însă, uneori, în interior apare un miros neplăcut, care sperie pofta de mâncare.

Cărbunele activat, zdrobit praf, se descurcă perfect cu această sarcină. Lăsați în frigider o farfurie mică cu pulbere. Peste noapte, ea va îmbiba toate mirosurile străine. Dacă veți încălzi cărbunele deja folosit la cuptor la temperatura de 170-180°С, îl veți putea întrebuința încă o dată.

Spălarea cu apă și oțet, de asemenea, poate ajuta foarte bine. Ștergeți toate rafturile și pereții frigiderului cu o cârpă înmuiată în soluție de oțet. Pentru a consolida efectul: puteți lăsa pentru câteva ore 1 pahar cu oțet pe raft. Mai există o metodă, dar puțin mai complicată, dar vă ajută să îndepărtați chiar și cele mai învechite mirosuri.

Cojile de pâine de secară, repartizate în frigider pe trepte diferite, vă ajută să scăpați de mirosurile stranii din frigider. Același efect îl au merele, cașcavalul sau cartoful tăiat bucăți.