Iată elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din corp: „Pune organismul în mișcare, îi dă vitalitate”

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, a spus la Antena 3 cât de important este sportul pentru o viață sănătoasă. Totodată, el a mai dezvăluit cât de importantă e o alimentație sănătoasă pentru creierul nostru.

Renumitul medic e de părere că nu e deloc greu ca sportul să devină o adicție după ce vedem pe pielea noastră cât de bine ne simțim după jumătate de oră de mișcare și compară această ‘dependență’ cu cea de cafea.

„Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ‘mă mișc, deci exist’. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog. Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă. Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă’, a explicat medicul Vlad Ciurea, 

„30 de minute de sport dimineața și toate gândurile rele s-au eliminat. Tot ce a primit organismul, oxigen, după aceea apă, desigur, a făcut ca să curețe de toxine corpul și de gânduri rele creierul. Întreg organismul l-a pus în mișcare, i-a dat ceea ce spunem noi vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune’, a recomandat prod. dr. Vlad Ciurea, 

Totodată, el a dezvăluit că trebuie să îi dăm creierului nostru și anumite alimente pentru a funcționa bine. Pe lista lui sunt carnea, fructele, chiar și ciocolata, dar și unele alimente precum semințele de dovleac sau uleiul de măsline.

„Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase”, a spus medicul Ciurea.

Creierul, spune el, are nevoie de grăsimi bune, de proteine de calitate, dar şi de un anumit condiment, cum ar fi usturoiul, pe care îl folosim adesea în bucătărie.

Sursa