Ce se întâmplă cu corpul tău când bei apă de ghimbir pe stomacul gol

Dacă nu ați auzit de un mic miracol numit apă de ghimbir, atunci nu ați auzit de niciuna dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți sănătatea într-un mod simplu, precum și gustoase.

Mai multe studii științifice au confirmat beneficiile uimitoare ale ghimbirului pentru sănătate și numeroasele rețete naturale pe care le puteți prepara din acesta.

Beneficiile de sănătate ale ghimbirului
Cele mai importante efecte ale ghimbirului asupra corpului includ:

susține digestia

previne greața (inclusiv cele din timpul menstruației sau sarcinii)

ameliorează durerea

suprimă inflamația din organism

vindecă vertijul

ajută la răceli, gripă și răceli

are efecte anticanceroase puternice (efect excelent asupra cancerului de prostată)

multe altele

S-a demonstrat că consumul regulat de ghimbir previne chiar dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

De asemenea, scade nivelul colesterolului LDL rău din sânge sau al colesterolului cu densitate scăzută, care amenință cel mai mult vasele de sânge prin formarea de depozite în ele.

Ce este ateroscleroza și cum o precedă ghimbirul?
Ateroscleroza sau întărirea arterelor este o boală gravă a sistemului circulator.

În această boală, există o situație în care depozitele depuse de colesterol înfundă vasele de sânge și în același timp le reduc elasticitatea.

Astfel de vase de sânge sunt mai predispuse fie la blocaj complet, fie la ruptură și atac de cord, sau accident vascular cerebral.

Cercetătorii au descoperit că ghimbirul este foarte eficient în prevenirea formării depozitelor vasculare datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Depozitele vasculare din colesterolul LDL se formează exact atunci când inflamația apare în organism în același timp. Și ghimbirul se concentrează pe ambele probleme – colesterolul și inflamația.

De fapt, ghimbirul s-a dovedit a fi la fel de eficient în controlul inflamației ca medicamentele antiinflamatoare pe bază de ibuprofen.

Cu toate acestea, spre deosebire de ibuprofen, ghimbirul nu are multe efecte secundare, precum riscul de sângerare gastrică, leziuni intestinale sau stop cardiac brusc.

Ce mai poate face ghimbirul?
Pe lângă lucrurile menționate deja, ghimbirul este, de asemenea, foarte bun la suprimarea durerilor de genunchi și a simptomelor osteoartritei.

Antioxidanții găsiți în ghimbir pot inactiva factorul inflamator TNF-alfa, cunoscut și sub numele de factor alfa de necroză tumorală.

Este o proteină de semnalizare care joacă un rol important în inflamația din tot corpul, inclusiv dezvoltarea cancerului, care este strâns legat de inflamație.

Pe lângă efectele antitumorale, ghimbirul suprimă excelent și simptomele depresiei, previne apariția bolii Alzheimer și dezvoltarea sindromului inflamator intestinal (sau sindromului intestinului perforat).

Deoarece ghimbirul blochează proteina, nu numai că previne în mod eficient boala, dar mulți chiar o tratează cu succes.

Rețetă cu apă de ghimbir
Puteți consuma ghimbir în diferite moduri – ca ceai, suc proaspăt adăugat în sucuri, ca parte a meselor sau ca așa-numită apă de ghimbir.

În acest articol, vă vom arăta o rețetă pentru prepararea apei de ghimbir, care credem că este una dintre cele mai bune modalități de a o consuma.

Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara apa de ghimbir:

Bucată de ghimbir de 3 până la 4 cm

suc proaspăt de 1/2 lămâie

0,5 până la 0,7 litri de apă

2 până la 3 lingurițe de miere

Pregătirea

Urmați acești pași:

1. Curățați și răciți ghimbirul.

2. Așezați ghimbirul ras într-un vas sau alt recipient de sticlă și turnați apă curată peste el.

3. Adăugați suc de lămâie și miere și amestecați bine, astfel încât mierea să fie complet dizolvată.

4. Lăsați apa de ghimbir să se răcească ușor în frigider sau adăugați câteva cuburi de gheață și o puteți servi.

Utilizare
Folosiți această apă în cantitate de 1 până la 2 dcl treptat de mai multe ori în timpul zilei. Cel mai bun înainte de mese pentru a promova formarea sucurilor digestive și, de asemenea, între mese.

Pregătiți apă nouă de ghimbir în fiecare zi.

O puteți utiliza preventiv sau ca parte a tratamentului bolilor menționate în acest articol.

Din păcate, unele persoane pot avea chiar și o alergie la ghimbir.

În acest caz, desigur, nu îl utilizați și alegeți alta dintre numeroasele rețete enumerate pe site-ul nostru, care în loc de ghimbir conțin alte substanțe cu efecte medicinale similare.

Sursa