Iată de ce e bine să bem cafea dimineața

Cercetătorii americani de la Universitatea Vanderbilt au descoperit de ce cafeaua este importantă pentru tonusul din timpul zilei, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru o mai bună funcţionare a întregului organism. Iată principalele cinci beneficii indiscutabile ale cafelei, rezultate din analize de peste 20 de ani efectuate pe aproximativ 10.000 de americani de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani. 

  • Cafeaua energizează şi măreşte capacitatea de concentrare datorită efectelor psihoactive care inhibă neurotransmiţătorul numit adenozină.
  • Cafeaua are un rol deosebit de important în arderea grăsimilor şi la stimularea metabolismului cu 3-11%. Alungă depresia, combate stările de anxietate şi atacurile de panică.
  • Îmbunătăţeşte performanţele fizice datorită creşterii nivelului de endorfine şi adrenalină din sânge. Contribuie totodată la starea de bine a organismului.
  • Cafeaua scade riscul îmbolnăvirii cu diabet de tip 2 cu până la 7%. Combate apariţia bolilor neurodegenerative de tipul demenţei şi Parkinson.
  • Conţine nutrienţi esenţiali cum ar fi: riboflavină (B2), acid pantotenic (B5), mangan şi potasiu, magneziu şi niacină (B3). Are efecte benefice inclusiv în lupta contra celor două tipuri de cancer: colorectal şi hepatic.