Iată ce se întâmplă dacă usuci rufele pe calorifer

Cei care usucă rufele pe calorifer pun sănătatea familiei în pericol. Potrivit specialiştilor, această metodă este foarte periculoasă pentru sănătate deoarece, ulterior, apar probleme respiratorii. De asemenea, copiii sunt afectați mult mai rapid decât adulții.

Acest lucru, cu timpul, provoacă astm și alergii, iar simptomele includ tuse, oboseală constantă, iritație la nivelul ochilor, gâtului și pielii, dureri de cap sau greață.

Profesorul de Boli Infecţioase şi Sănătate Globală, David Denning de la Universitatea din Manchester declara că a avut mulţi pacienţi cu sporii Aspergillus.

„O rundă de rufe spălate conţine aproape doi litri de apă, care sunt eliberaţi în camera. Cei mai mulţi dintre noi suntem imuni la infecţiile care cresc în aceste condiţii de umezeală, sau au un organism care poate lupta împotriva infecţiei. Cu toate acestea, pacienţii cu astm pot avea probleme cu tusea şi dificultăţi de respiraţie, iar la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cum ar fi pacienţii cu cancer trataţi cu chimioterapie şi pacienţii cu SIDA cât şi cei cu boli autoimune, ciupercă respectivă poate provoca aspergiloză pulmonară. Este o afecţiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile şi uneori fatale”, a declarat acesta.  

Profesorul recomandă că rufele să fie uscate afară sau dacă acest lucru nu este posibil şi trebuie puse pe calorifer, atunci să fie ales unul cât mai departe de dormitor şi de living, locurile unde ne petrecem cel mai mult timp.