Cum să albești dinţii cu mere sau căpşuni

Vrei să ai o dantură cât mai albă şi ţi-e greu să ajungi la stomatolog? Folosind câteva dintre ingredientele pe care le ai în casă, vei vedea că poţi scăpa de culoarea gălbuie şi de petele apărute pe dinţii tăi. Poţi restabili nuanţa albă a danturii cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, dar şi al fructelor!

Merele. Merele îndepărtează petele de pe dinţi, iar acidul malic care se regăseşte în aceste fructe este folosit chiar în produsele speciale pentru albirea dinţilor, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor.Untul de cocos. Cu ajutorul untului de cocos îţi poţi prepara acasă o pastă de dinţi care albeşte imediat dinţii. Amestecă o lingură de unt de cocos topit, cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi cinci picături de ulei esenţial de mentă. 

Stafidele. Stafidele sunt folosite şi ele adesea pentru albirea dinţilor. Ele stimulează producţia de salivă şi ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, principala cauză a numeroaselor afecţiuni dentare, precum cariile sau gingivita.

Bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu amestecat cu suc de lămâie poate face minuni pentru dantură. Şterge dinţii cu ajutorul unei dischete de bumbac pentru a îndepărta saliva, aplică acest amestec şi lasă-l să acţioneze un minut, apoi spală-te pe dinţi. În doar câteva minute vei avea dinţi albi. Nu lăsa soluţia pe dinţi mai mult de 1 minut, deoarece acidul din lămâie poate afecta smalţul.

Coaja de portocală. Îţi poţi albi dinţii şi cu coajă de portocală sau lămâie. Aceasta se amestecă şi cu busuioc sau frunze de salvie. Este un proces mai lent de albire, efectele se văd în câteva luni.

Sarea. Sarea este un condiment util şi pentru albirea dinţilor, nu numai în bucătărie. Presar-o peste periuţa de dinţi şi foloseşte-o dimineaţa şi seara. Poţi amesteca sarea şi cu cărbune.

Căpşunile. Căpşunile sunt una dintre cele mai simple metode de albire a dinţilor. Acestea conţin foarte multă vitamina C şi substanţe astringente, care ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafaţa danturii şi împiedică acumularea de tartru.

Oţetul de mere. Amestecă-l cu puţină sare şi o jumătate de lingură de praf de copt şi masează-ţi dintii cu o periuţă înmuiată în această pastă, apoi clăteşte bine.