Iată 6 sfaturi eficiente pentru a ști când să udați plantele de apartament

Cum știi dacă plantele tale au nevoie de udare? Vă sugerez să priviți împreună indiciile pentru a ști dacă o plantă are nevoie de apă sau nu.

Pentru că nu e așa simplu… Și este poate și mai dificil iarna decât vara. Uneori le udăm prea mult, alteori insuficient… Ca urmare, plantele nu sunt întotdeauna în formă bună.

Din fericire, florăreasa mea mi-a dat câteva sfaturi simple pentru a ști dacă plantele verzi au nevoie de apă. De când i-am urmat sfaturile, plantele mele se descurcă de minune.

Iată 7 sfaturi eficiente pentru a ști când să udați plantele de apartament . Uite:

1. Bagă degetul în pământ

Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a știi dac planta ta are nevoie de apă sau nu. Și asta e bine, pentru că este și una dintre cele mai ușoare.

Ce este această tehnică, vă întrebați? Introduceți degetul în sol pentru a testa nivelul de umiditate al solului. Pur și simplu. Vă veți da repede seama dacă pământul este uscat sau nu.

De aceea este important să introduceți degetul cel puțin 3 până la 4 cm în pământ. Dacă solul este complet uscat, 4 cm, probabil că este foarte eficient pentru planta. Acest sfat este foarte eficient pentru plantele mici în ghivece. Dar totuși, aveți grijă să nu deteriorați rădăcinile atunci când utilizați această tehnică. Acum haideți să vedem ce să faceți dacă aveți o plantă într-un ghiveci mare. Este posibil ca tehnica degetelor să nu fie foarte eficientă, având în vedere adâncimea vasului.

2. Ridicați oala pentru a afla dacă este grea

Da, poate părea ciudat.. Dar ridicând vasele, le poți estima greutatea și știi dacă să le udați sau nu. Dacă sunt grele, este pentru că pământul este încă plin de apă. Pentru că apa din oală adaugă greutate. Dacă sunt ușoare, pământul este uscat. Atunci trebuie să vă amintiți să le udați. Aceasta este o metodă rapidă și eficientă, mai ales dacă aveți o mulțime de ghivece acasă. Pentru oale mai mari, doar înclinați-le puțin pentru a le măsura greutatea.

3. Privește-ți plantele cel puțin o dată pe zi

Fiecare plantă are nevoi specifice de apă. Așa că cel mai bun sfat pe care îl putem da este să le acordăm o atenție deosebită. La fiecare două zile, observați-le cu atenție. Această mică rutină vă permite să observați schimbările care au loc.

Ce semne ar trebui să te alarmeze? frunzele sunt moi și scăzute – frunzele devin galbene sau maro – frunzele se usucă – florile se ofilesc – tulpinile se lasă.

Toate aceste schimbări sunt indicii care duc la o singură concluzie: plantelor tale le este sete! Dacă observi aceste modificări, poți acționa rapid dându-le apă.

4. Privește culoarea pământului

Uneori trebuie doar să aruncați o privire la solul plantelor dvs. pentru a ști dacă acestea trebuie udate. Puteți vedea rapid dacă pământul este uscat sau umed. Știați că solul plantelor tale este maro deschis, însemnă că este uscat. Acesta este un bun indicator dacă planta dumneavoastră are nevoie de apă. Această tehnică este potrivită pentru plantele care trebuie să fie în sol umed permanent, cum ar fi ferigi.

5. Folosește un bețișor pentru a vedea dacă solul este uscat

În acest caz, știi că poți folosi un bețișor pentru a testa uscăciunea solului. Poți lua un băț simplu, o frigăruie, un băț de înghețată sau un bețișor chinezesc.

Ar trebui să introduceți bățul câțiva centimetri în oală, având grijă să evitați rădăcinile. Bineînțeles, cât de adânc introduci bețișorul depinde de mărimea oalei. Pentru a ști cât de adânc ați introdus stick-ul, faceți un semn de stilou pe stick la nivelul solului. Lăsați bățul în pământ timp de 1 până la 2 minute, în timpul umiditatea pătrunde în băț. Apoi scoateți bețișorul și apoi citiți rezultatul. Iată cum să o faci: Căutați un semn umed sau umed băț. Acest lucru indică faptul că solul este umed din acest moment. Aspectul semnului umed vă permite să știți dacă planta dumneavoastră are nevoie de apă. Dacă semnul este clar, înseamnă că nu este nevoie de udare. În acest caz, repetați testul de umiditate câteva zile mai târziu.

6. Folosiți un senzor de umiditate

Toate aceste sfaturi ale bunicii sunt eficiente și ușor de folosit. Dar puteți folosi și tehnologia folosind senzor de umiditate. Aceste mici higrometre sunt ieftine. Și fac posibilă determinarea cu precizie a umidității solului. Pentru a face acest lucru, plantați pur și simplu testerul de umiditate în solul ghiveciului. Iar dispozitivul testează umiditatea din sol și vă spune dacă este timpul să udați.

Sursă