HREANUL este o alternativă naturală blândă la antibioticele farmaceutice

Oamenii din vechime știau să se trateze foarte bine și fără medicamente. Remediile lor erau plantele și alimentele: naturale, sigure, și mai ales lipsite de efecte secundare.

De ce este hreanul atât de puternic 

Hreanul face parte din aceeași familie a cruciferelor din care fac parte și varza, broccoli și muștarul. Toate aceste legume sunt foarte bogate în antioxidanți, și au proprietăți anti-cancerigene confirmate științific.

Puțină lume știe că hreanul este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C. 100 g de hrean ne oferă circa 80 mg de Vitamina C. Conține de asemenea cantități mari de minerale și oligoelemente: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, precum și uleiuri esențiale. Conține și singrin, un glicozid puternic care ajut în retenția de apă. Hreanul ajută la stimularea și reglarea circulației sângelui, iar ca efect, pielea devine mai fină, și arată mai tânără.

Hreanul, la fel de eficient ca antibioticele

Această plantă medicinală este în mod deosebit puternică în ameliorarea simptomelor sinuzitei: desfundă rapid nasul, ajută la vindecarea paselor respiratorii superioare afectate, și reduce durerile de cap cauzate de sinuzită. Hreanul combate de asemenea gripa, răceala, și ajută la decongestionarea plămânilor. De asemenea, persoanele cu infecții urinare vor descoperi că hreanul este extrem de util pentru afecțiunea lor.

Studii

Un grup de oameni de știință din Germania au realizat un studiu în 2006, axat pe efectele hreanul asupra sinuzitei, bronșitei și infecțiilor urinare. Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unul a fost tratat cu rădăcină de hrean în combinație cu planta călțunaș, iar celălalt grup a fost tratat cu antibiotice de sinteză. Rezultatele finale au arătat că pacienții care au primit combinația de plante au raportat rezultate similare (în unele cazuri mai bune) cu cele raportate de pacienții tratați cu antibiotic

Un alt studiu asemănător a confirmat că la pacienții tratați cu hrean, procesul de vindecare a fost cu 40% mai rapid decât în cazul pacienților tratați cu antibiotice. În plus, organismul lor a fost mult mai rezistent la infecțiile viitoare.

Hreanul susține corpul în efortul de a elimina mucusul din sistem, și reduce implicit riscul de bacterii și complicați. Prin subțierea mucusului, hreanul facilitează expectorația. Este bine să consumăm hrean la primele semne ale unei gripe, răceli sau infecție a sinusurilor.

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean. 

Sursa: https://lataifas.ro/