Ghimbirul combate virusuri multiple

Cu toții știm – din experiență – că ghimbirul este util în răceală și gripă. Proprietățile sale antivirale au fost confirmate științific.

Rădăcina de ghimbir acționează benefic asupra circulației sângelui și reduce simptomele cauzate de răceli: tuse, dureri în gât, secreții nazale abundente, strănut.

În plus, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, calmează durerile corporale și starea de rău care pot însoți o stare gripală. Studiile recente au arătat că ghimbirul poate combate nu doar gripa, ci și alte tipuri de infecții virale. Este important să ținem cont de rezultatele cercetărilor în domeniu, dat fiind amenințarea tot mai mare a noilor virusuri și a bolilor epidemice.

Ghimbirul este un agent antiviral care merită toată atenția noastră, datorită siguranței sale. Adică a efectelor secundare puține.

Cum să consumăm ghimbirul pentru a beneficia de efectele lui antivirale

Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la prepararea de ceaiuri, sucuri sau smoothie-uri. Este bine să știm că flavonoidele antivirale din ghimbir sunt sensibile la căldură. De aceea este indicat să îl infuzăm și nu să îl fierbem. Un ceai antigripal foarte eficient este ceaiul de rădăcină de ghimbir cu lămâie și miere. Practicanții medicinei indiene Ayurveda recomandă mestecarea rădăcinii proaspete de ghimbir în momentul apariției primelor simptome de rău. Ghimbirul confiat nu este eficient, din cauza zahărului pe care îl conține.

Preluat: https://lataifas.ro/