3 sfaturi naturiste pentru protejarea aparatului respirator

Medici din întreaga lume opiniază asupra celor mai bune mijloace de protejare împotriva pandemiei de coronavirus.

Este foarte important să investim în prevenție. Și să știm cum anume ne putem îmbunătăți sau proteja sănătatea sistemului respirator.

COVID-19, cunoscută și sub numele de „sindrom respirator acut sever”, este boala care rezultă în urma afectării aparatului respirator.

SARS-CoV-2 cauzează obstrucția căilor respiratorii cu mucus gros. Acesta se întărește și blochează căile respiratorii și plămânii.

3 sfaturi naturiste pentru protejarea aparatului respirator

La fel ca în cazul altor virusuri, este foarte important să prevenim această acumulare excesivă de mucus. Pe lângă regulile de igienă emise de Centrele Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, ne pot fi utile și sfaturile oferite de dr. Susan Brown.

Beți lichide calde

Băuturile reci stimulează producția de mucus, în timp ce băuturile calde ajută la dizolvarea și eliminarea acestuia. Dovadă atunci când bem un ceai cald, mucusul se subțiază și secrețiile încep să se elimine.

Hidratarea este esențială. Iar pentru protejarea aparatului respirator, este important să bem lichide calde sau fierbinți. Putem consuma apă caldă, simplă sau cu lămâie, sau diverse ceaiuri.

Este indicat să bem apă caldă din 20 în 20 de minute și să ne menținem gâtul hidratat.

Rădăcina de ghimbir ajută la fluidizarea mucusului și la eliminarea congestiei nazale. În plus, are un efect benefic asupra gâtului.

Alte ceaiuri utile în afecțiunile respiratorii sunt ceaiul de mentă, de isop, de busuioc, de cimbru, de zmeură, ceaiul verde. De asemenea, se pot consuma supe fierbinți.

Evitați produsele lactate

Deși sunt foarte sănătoase și hrănitoare, lactatele sunt asociate cu congestii, mai ales la nivelul sistemului respirator. Foarte mulți autori susțin că produsele lactate încurajează formarea de mucus.

De asemenea, trebuie să evităm alimentele care conțin compuși alergeni.

Igiena nazală și bucală

Pe lângă spălatul pe mâini și pe față, este importantă și curățarea căilor nazale și a cavității bucale. Pentru nas, putem folosi soluții saline. Se găsesc în farmacii.

Pentru curățarea și dezinfectarea gurii, putem face gargară cu apă caldă și sare.

Vracii indieni practică din vechime terapia orală, care presupune clătirea gurii cu ulei cald. Indienii folosesc acum ulei de cocos sau ulei de susan. Dar se poate folosi și uleiul de măsline. După gargară, uleiul se scuipă.

Preluat: https://lataifas.ro/