Gargară zilnică cu apă sărată și lămâie – Te scapă de viruși, alergii și dezechilibre de sănătate

Dacă ai probleme cu gâtul, infecții ale sinusurilor sau ai răcit, este bine să faci o gargară cu apă sărată. Acest amestec are mai multe proprietăți.

Este utilizată cel mai adesea pentru dureri în gât, infecții respiratorii virale cum ar fi răcelile sau infecții sinusale.

Gargara te ajută în alergii sau alte dezechilibre ușoare de sănătate

O gargară cu apă sarată poate fi eficientă atât pentru ameliorarea infecțiilor, cât și pentru prevenirea agravării acestora.

Procesul de gargară este simplu. Ai nevoie de doar două ingrediente: apă și sare și durează foarte puțin timp pentru a le amesteca și aplica.

De asemenea, este o metodă sigură și pentru copiii cu vârsta peste 6 ani, când știu și pot să facă gargară.

Deoarece este un remediu destul de natural, la preț accesibil și convenabil, este considerat un standard de tratament făcut acasă pentru unele afecțiuni.

Acesta a fost utilizat cu succes ca tratamente alternative, înainte de medicina modernă. De fapt, cercetarea și medicina modernă susțin astăzi gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme de sănătate ușoară.

Sarea a fost dovedită științific că ajută la extragerea apei din țesuturile orale, creând în același timp o barieră care blochează apa și agenții patogeni nocivi să se întoarcă în interior.

Acest lucru face o gargară cu apă sărată valoroasă pentru blocarea virușilor și a bacteriilor, reducând șansele de infecții în gură și gât și ușurând inflamația în anumite dezechilibre ale stării de sănătate.

În timp ce acestea sunt remedii foarte vechi realizate acasă, gargara cu apă sărată este recomandată de către medici pentru durerea gâtului. Este eficientă în special pentru răceli.

Studiile arată că apa sărată poate ajuta la reducerea severității infecției, indiferent dacă este de la o infecție virală sau bacteriană. Aceasta include:

  • răceli
  • gripe
  • bacteria streptococcus din gât
  • mononucleoza

Un studiu privind metodele de prevenire a gripei non-medicale din 2013 a constatat că gargara cu apă sărată este chiar mai eficientă pentru prevenirea reinfectării decât vaccinările împotriva gripei. Adică, atunci când subiecții erau în contact cu foarte puțini oameni.

Deoarece inflamația gâtului poate apărea și în cazul anumitor alergii – cum ar fi polenul sau animalele, gargara cu apă sărată poate ajuta în ameliorarea simptomelor neplăcute ale gâtului datorită reacțiilor alergice.

Clinica Mayo recomandă amestecarea a aproximativ 1/4 până la 1/2 lingurițe de sare la fiecare 240 ml de apă. Apa poate fi mai caldă, deoarece căldura este mai bine suportată de un gât dureros decât apa rece. Apa caldă poate ajuta ca sarea să se dizolve mai ușor.

O mai bună dizolvare a sării ar putea fi ideală dacă utilizați săruri de mare grosiere sau săruri de kosher în loc de săruri mai fine iodate sau de masă. Puteți folosi orice tip de sare pentru o gargară cu apă sărată.

Faceți gargara în partea din spate a gâtului atâta timp cât rezistați. Apoi, clătiți bine gura cu amestecul sărat. Eliminați apa și clătiți ușor gura pentru a scăpa de gustul sărat.

În cazul infecțiilor, scuiparea apei sărate este considerată mai bună la menținerea infecției la limită. Aveți grijă dacă faceți mai multe gargare pe zi și înghițiți prea multă apă sărată, deoarece vă poate deshidrata.

Consumul prea mult de apă sărată poate avea riscuri pentru sănătate, cum ar fi deficitul de calciu și hipertensiunea arterială. Este recomandat să faceți gargară de cel puțin de două ori pe zi.

Dacă doriți să îmbunătățiți gustul apei sărate, încercați să adăugați:

  • miere
  • lămâie
  • usturoi
  • ierburi pentru răceli și gripă

Acestea pot fi adăugate ca ceaiuri, tincturi sau uleiuri esențiale.

Gargarele pot ajuta la prevenirea și ameliorarea anumitor infecții bacteriene și virale orale, răceli și streptococi.

Sursa