Ceapa cu miere și curcuma vindecă cea mai gravă tuse și curăță plămânii rapid

Datorită acestei băuturi, plămânii tăi vor duncționa la capacitate optimă, iar ție îți va fi mai ușor să te lași de fumat.

Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de : pudră de turmeric, rădăcină de ghimbir, ceapă și miere.

Turmericul și ghimbirul sunt unele dintre cele eficiente remedii pentru curățarea plămânilor.

Turmericul conține un antioxidant puternic numit curcumină. Potrivit studiilor, curcumina reduce stresul oxidativ și inflamația laq nivelul plămânilor, protejând împotriva bolii pulmonarea obstructive cronice ( BPOC ). În plus, turmenicul conține sunstanțe antiinflamatoare naturale care reduc riscul de infecții ale căilor respiratorii.

Ghimbirul are propietăți cunoscute pentru protejarea sistemului respirator. Este foarte eficient pentru relaxarea bronhiilor și eliminarea secrețiilor de mucus. Ghimbirul este un excelent antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Este indicat în tratamentul tusei și durerilor în gât din răceli, gripă, sinuzită, bronșită.

Cum se prepară băutura:

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță turmeric ( 2g )
  • 50 g rădăcină de ghimbir
  • 2 lingurițe de miere ( 50 g )

Mod de preparare:

Lasă apa să fiarbă în clocot, apoi adăugă ceapa întreagă,curățată de coajă, ghimbirul și turmericul. Amestecul se fierbe la foc mic 35 – 40 de minute până devine un decoct. Nu uita să amesteci din când în când.

Se lasă la răcit o oră, timp în care uleiurile esențiale și toate celelalte ingrediente din ceapă și ghimbir se eliberează în decoct.

Filtrează băutura și adăugă mierea. Păstrează decoctul într-o sticlă închisă ermetic, într-un loc răcăros și ferit de soare sau chiar în frigider.

Consumă câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă.

Sursă