Gafă colosală la un spital din România: Femeie cu COVID-19 internată într-un salon cu pacienți sănătoși

Gafa colosala la Spitalul din Tg. Neamt, dupa ce o femeie infectata cu Covid 19 a fost internata intr-un salon in care se aflau alte doua persoane, acestea nefiind infectate.

O femeie de 63 de ani din Tolici, judetul Neamt, a ajuns la spitalul din Targu Neamt in noaptea de vineri spre sambata (10 spre 11 aprilie) cu semne clare de infectare cu Covid 19: insuficienta respiratorie, febra si tuse. De garda erau medicul Apostoae (in aceeasi zi fusese demis de la conducerea spitalului judetean) si medicul Ioana Petrariu.

Desi era clar suspecta de Covid 19 (pacienta a fost ajutata sa respire cu ventilator), femeia nu a fost trimisa la Spitalul Judetean Neamt, asa cum prevad protocoalele, acesta fiind spital special pentru pacientii cu coronavirus, ci a fost internata in Spitalul din Targu Neamt, intr-un salon cu alte doua paciente, una dintre ele suferinda de o boala incurabila, dar niciuna cu suspiciuni de Covid 19.

Cealalta pacienta era internata in spital de joi, pentru o transfuzie de sange necesara pentru tratarea unor afectiuni medicale.

Sursa: http://tvmneamt.ro