Frunzele de dafin scad glicemia și colesterolul

Într-un studiu realizat de cercetători pakistanezi, frunzele de dafin ( Laurus nobilis ) au demonstrat că pot îmbunătăți funcția insulinei în vitro, precum și nivelurile de colesterol și trigliceride.

Studiu

40 de persoane cu diabet de tip 2 au fost împărțite în 4 grupuri, și au primit capsule cu 1,2 și respectiv 3 grame de pulbere de frunze de dafin ( măcinate ), sau un placebo. Toate cele 3 doze de frunze de dafin au redus semnificativ glucoza serică, cu 21-26% după 30 de zile.

Totodată și nivelul colesterolului total a scăzut cu 20-24% după cele 30 de zile de tratament cu frunze de dafin. Colesterolul ”rău” a avut o scădere și mai mare, de 32 până la 40%, iar colesterolul ”bun” a crescut cu 20% la grupurile care au primit câte 1 și 2 grame de frunze de dafin.

Nivelul trigliceridelor a scăzut de asemenea cu 25% la grupurile care au primit câte 1-2 grame de frunze de dafin.

Nu au existat modificări semnificative la grupul care a primit placebo.

Acest studiu a demonstrat că un consum de frunze de dafin (1-3 grame pe zi ) timp de o lună, reduce factorii de risc pentru diabet și bolile cardiovasculare, sugerând totodată că acest remediu naturist ar putea fi benefic persoanelor cu diabet de tip 2.

Infuzie de dafin pentru scăderea glicemiei și colesterolului Ingrediente

  • 10 frunze de dafin
  • 600 ml de apă clocotită

Preparare

Spălați bine frunzele de dafin ( de mărime medie ), și rupeți-le mărunt puneți-le într-un borcan de sticlă sau într-un alt vas smălțuit, și turnați peste ele apa fiartă ( circa 3 căni ). Acoperiți vasul cu un capac, și lăsați frunzele să stea la infuzat 2-3 ore.

Administrare

Se consumă câte jumătate de cană de infuzie caldă, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul durează 2 săptămâni. După o pauză de o lună de zile, cura se poate relua.

Sursă