Ceapa coaptă va ajuta să faceți față manifestărilor unei hernii.

Luați o ceapă coaptă mare și coaceți-o. După aceasta, tăiați-o în două părți și atașați o jumătate la deschiderea herniei. După aceasta, înfășurați-vă talia cu o eșarfă sau o curea largă. Astfel de comprese trebuie făcute zilnic timp de câteva luni.

Argila are proprietăți nutritive și de restaurare excelente. Acest produs poate îmbogăți țesuturile cu microelemente esențiale. Pregătiți compresa după cum urmează. Luați câteva linguri de argilă roșie și amestecați-o cu o lingură de apă fiartă. Faceți o prăjitură mică și puneți-o pe o cârpă. Înfășurați totul cu grija și încălziți la 38 de grade. Aplicați prăjitura caldă în zona în care se află hernia. După trei săptămâni, hernia va dispărea.

ALTE REMEDII PENTRU HERNIE:

Coada racului ( Potentillia anserina ) 1 linguriță de rădăcini mărunțite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea câte 3 căni pe zi. Este indicată în special la hernia abdominală, inghinală, hiatală.

Stejar ( Quercus robus ) 2 linguri de coajă de stejar mărunțită se fierbe în 500 ml vin roșu de casă timp de 20 minute. Se strecoară și cu acest lichid se pun comprese pe locul afectat de mai multe ori pe zi. Este eficientă în faza incipientă.

Sunătoare ( Hipericum perforatum ) 1 linguriță de plante mărunțite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se consumă câte 2-3 ceaiuri intern, iar extern se pune compresă cu acest ceai. Există în comerț și unguente cu această plantă cu care se poate unge local de 2 ori pe zi, apoi se pune o compresă care să apese local ( compresivă).

Tătăneasă ( Sympytum officinalis ) 1 linguriță de rădăcini mărunțite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate bea câte 3 căni pe zi. Este indicată în special la hernia abdominală, inghinală, hiatală. Extern se poate pune cataplasma cu planta fiartă, eventual punându-se și puțin vin sau votcă pe ea.

Sursă