Folosește aceste uleiuri esențiale pentru a scăpa de anxietate – demonstrat prin studii!

Uleiurile esențiale există de secole, datând din zilele biblice, când Isus a fost uns cu tămâie și smirnă la nașterea sa. Au fost utilizate din cele mai vechi timpuri în diferite culturi, inclusiv în China, Egipt, India și Europa de Sud.

Unele uleiuri esențiale au fost chiar aplicate morților ca parte a procesului de îmbălsămare. Știm acest lucru pentru că au fost găsite reziduuri în morminte datând de peste 2.000 de ani! Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, răspândite în aromoterapie, ce a fost avansată de chirurgul francez Jean Valnet, care a aflat că uleiurile esențiale ar putea ajuta la tratarea soldaților în timpul celui de-al doilea război mondial – o perioadă în care medicamentele erau rare.

Frumusețea uleiurilor esențiale este că sunt naturale, extrase din flori, frunze, scoarță sau rădăcini ale plantelor. Cel mai bine este să vă asigurați că utilizați uleiuri esențiale pure, adică uleiuri care nu au fost diluate cu substanțe chimice sau aditivi, ele pot oferi o ușurare și vindecare atât de necesare pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv ca remediu natural pentru anxietate.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate


Anxietatea este o luptă dură de înfruntat zi de zi, ceea ce face important să aveți o soluție naturală, cum ar fi un amestec de uleiuri esențiale.


Într-un studiu realizat în 2014 de Colegiul American de Științe ale Sănătății, 58 de pacienți dintr-un ospiciu au primit masaje o dată pe zi timp de o săptămână cu un amestec de uleiuri esențiale în diluare de 1,5% cu ulei de migdale dulci. Amestecul de uleiuri esențiale a fost facut, în proporții egale, din bergamotă, tămâie și lavandă.


Toți pacienții care au primit masajul cu uleiuri esențiale au raportat mai puțină durere și depresie, concluzionând că masajul cu acest amestec de uleiuri esențiale este mai eficient pentru gestionarea durerii și depresiei decât masajul singur.


Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate:

1. Lavanda ( Lavandula angustifolia )
Considerat uleiul esențial cel mai comun, uleiul de lavanda este un foarte bun calmant ce are si un efect relaxant. Este considerat un restaurator al sistemului nervos și ajută la liniștea interioară, somnul, neliniștea, iritabilitatea, atacurile de panică, tensiunea nervoasă și stomacul deranjat. Pentru a reduce anxietatea, este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale.
„Manualul uleiurilor esențiale: știință, tehnologie și aplicații, ediția a doua” afirmă că au existat o serie de studii clinice care implică inhalarea uleiului esențial de lavandă ce indică o reducere a stresului și anxietății.
Un studiu care a utilizat, pe cale orală, capsule cu ulei esențial de lavandă, a constatat că variația ritmului cardiac a crescut semnificativ în comparație cu placebo în timpul vizionarii un film care provoacă anxietate. Acest lucru a sugerat că lavanda a avut efecte anxiolitice.
Cercetările ulterioare demonstrează capacitatea lavandei de a reduce anxietatea la pacienții supuși unei intervenții chirurgicale de by-pass coronarian și la persoanele care vizitează medicul dentist.
Pentru a promova relaxarea, puteți adăuga pur și simplu ulei de lavandă intr-un difuzor, in apă de baie sau intr-o sticlă de pulverizare umplută cu apă. Se asociază bine cu multe uleiuri esențiale, inclusiv ulei de mușcată, ulei de ylang ylang și ulei de mușețel. De asemenea, puteți utiliza lavandă local pe încheieturi, tâmple și ceafă.

2. Trandafir ( Rosa damascena )
Poate cel de-al doilea cel mai popular după lavandă pentru ameliorarea anxietății și depresiei, ajutând la atacuri de panică, durere și șoc.
În studiul femeilor însărcinate pentru prima dată, publicat în Jurnalul Medical al Semilunii Roșii iraniene, un grup de femei a primit o inhalare de 10 minute și o baie de picioare cu ulei esențial de trandafir, un alt grup a primit o baie de picioare cu apă caldă de 10 minute și au fost comparate cu un grup de control. Constatările au arătat că „aromoterapia și baia de picioare reduc anxietatea în faza activă la femeile nulipare”.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )
Uleiul de vetiver are o energie liniștitoare, adesea utilizată în traume, ajutând la conștiința de sine, calm și stabilizare. Un tonic al sistemului nervos, scade nervozitatea, hipersensibilitatea și este, de asemenea, util în atacuri de panică și șoc.
Un studiu publicat în Natural Product Research care examinează comportamentul asemănător anxietății la șobolani a concluzionat că uleiul de vetiver poate fi util în scăderea efectelor de anxietate, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma această constatare.

4. Ylang Ylang ( Cananga odorata )
Acest ulei esențial popular poate trata anxietatea și depresia datorită efectelor sale calmante și înălțătoare. Ylang ylang ajută cu veselie, curaj, optimism și calmează frica. Poate calma agitația inimii și palpitațiile nervoase și este un sedativ moderat puternic, care poate ajuta la insomnie.
Un studiu din 2006 realizat de Colegiul Provincial Geochang din Coreea a constatat că utilizarea uleiului de ylang ylang, împreună cu uleiurile de bergamotă și lavandă, o dată pe zi timp de patru săptămâni a redus „răspunsurile la stres psihologic și nivelul seric de cortizol, precum și tensiunea arterială a celor cu hipertensiune.”
Aveți grijă când utilizați ylang ylang, deoarece poate fi sensibilizant sau iritant pentru piele; evitați utilizarea în condiții de tensiune arterială scăzută. Începeți prin difuzarea acestuia în casa dvs. Se amestecă bine cu uleiul de iasomie și uleiul de lavandă.

5. Bergamotă ( Citrus bergamia )
Bergamota se găsește în mod obișnuit în ceaiul Earl Grey și are un gust și o aromă florale distincte. Uleiul de bergamotă este calmant și adesea folosit pentru a trata depresia prin furnizarea de energie; cu toate acestea, poate ajuta și la insomnie, inducând relaxarea și reducând agitația.
S-a dovedit că reduce răspunsul corticosteronului la stres la șobolani și un alt studiu interesant realizat în 2011 spune că aplicarea uleiului esențial amestecat care include bergamotă la participanți ajută la tratarea depresiei sau anxietății. Uleiul esențial amestecat a fost format din uleiuri de lavandă și bergamotă.

Comparativ cu placebo, uleiul esențial amestecat a cauzat modalități naturale semnificative de reducere a tensiunii arteriale și a ritmului pulsului, iar participanții la grupul de uleiuri esențiale amestecate s-au evaluat ca fiind „mai calmi” și „mai relaxați” decât grupul de control.
Bergamota este în general sigură, dar este fotosensibilizantă, ceea ce înseamnă că poate crește riscul de arsuri solare și erupții cutanate. Cel mai bine este să evitați utilizarea în decurs de 12 ore de la expunerea la soare.

Sursa