Exerciții pentru durerea de picioare. Durerea și greutatea în picioare apare pe tot parcursul vieții pentru mulți oameni.

Durerea și greutatea în picioare apare pe tot parcursul vieții pentru mulți oameni. Unii oameni suportă aceste dureri de mult timp. Cu toate acestea, este foarte important să diagnosticați cauza disconfortului. La urma urmei, adevărul bine cunoscut este că o boală care abia începe este mult mai ușor de vindecat decât una avansată.

Ce să faci dacă te dor picioarele

  • Ridicarea degetelor

Acest exercițiu se face în picioare. Ridicați degetul mic la înălțimea degetului mare. Apoi coborâți degetul mare în timp ce ridicați celălalt deget. Repetați de 5 ori pentru fiecare picior.

Tensiune în picioare și degete

Așezați-vă confortabil pe podea, ținând picioarele drepte. Folosind o eșarfă ușoară sau o bucată de material textil, trage-ți picioarele spre tine… Ar trebui să simți tensiune în picioare. Faceți acest exercițiu de mai multe ori .

Masaj cu o minge de tenis

Luați o minge de tenis.. Călcați pe ea și faceți mișcări circulare ușoare, aplicând o ușoară presiune. Acest exercițiu simplu este grozav pentru a vă încălzi picioarele și pentru a vă relaxa foarte bine.

Exercițiu de relaxare

Stați desculți și încercați să vă puneți greutatea pe partea exterioară a piciorului. Acum stați pe degete și stați aproximativ 10 secunde. Repetați de zece ori. Cel mai bine este să faci acest exercițiu în timp ce stai pe pământ sau pe nisip.

Purtați pantofi confortabili

Purtați întotdeauna pantofi confortabili pentru picioarele dumneavoastră. Acest lucru va permite picioarele să respire corect și să simtă mai puțina tensiune. Este un sfat banal dar femeile chiar îl neglijează.

Faceți yoga sau Pilates

Acest lucru va ajuta la menținerea întregului corp în formă și are, de asemenea, un efect benefic asupra articulațiilor.

Baie cu sare Epsom

Sarea Epsom este excelentă pentru curățarea organismul de toxine. Poate că nu știi asta, dar picioarele tale sunt un loc ideal pentru a îndepărta substanțele nocive acumulate.

Mergi desculț

Acest lucru este foarte util! Mai ales dacă faci asta de-a lungul unei cărări speciale căptușite cu pietre.

Sănătatea picioarelor este foarte importantă pentru întregul corp. La urma urmei severitatea și durerea lor în timp afectează negativ coloana vertebrală și partea inferioară a spatelui. În plus, va trebui să uiți de pantofi frumoși și rochii scurte, deoarece din tensiune puternică poate apărea rețeaua venoasă, care nu arată foarte plăcută estetic.

Sursă