Elixir pentru imunitate.

Reteta 1

Ingrediente: o sticluţă cu tinctură de propolis; o sticluţă cu tinctură de echinaceea; o sticluţă cu ulei de cătină sau 100 gr de cătină proaspătă sau congelată; 100 gr de polen; miere polifloră atât cât să se umple un borcan de 800 gr.

Tehnologie: Se pun în borcanul ales, curat şi sterilizat, toate ingredientele menţionate, mai puţin mierea şi se amestecă bine, cu o spatulă de lemn, după care, se adaugă miere până se umple borcanul şi se amestecă din nou. Se închide ermetic şi se pune la macerat, la rece (chiar şi la frigider) şi întuneric (eventual într­o pungă închisă la culoare) 4­7 zile, timp în care, de două ori pe zi se agită bine borcanul, după care preparatul cu virtuţi imunitare este gata. Se păstrează la frigider şi se consumă în fiecare zi, dimineaţa pe stomacul gol, câte o linguriţă. Preparatul este şi energizant, nu numai întăritor al imunităţii.

Reteta 2

500 ml de sirop de cătină,500 g de miere, 100 g de polen crud,

50 ml de tinctură de propolis

Preparare

Amestecați bine toate ingredientele într-un borcan mare. Închideți ermetic și păstrați-l la loc rece și întunecos, sau eventual în frigider. Înainte de consum, lăsați preparatul 1-2 zile, pentru îmbinarea aromelor și substanțelor active. La acest preparat se poate adăuga și lămâie (doar sucul, sau 2 lămâi tocate cu tot cu coajă).

Administrare

Vestea bună este că și copiii pot primi acest elixir pentru întărirea sistemului imunitar, creșterea rezistenței corpului și izbăvirea de boli.

Cura pentru copiii peste 2 ani. Se iau 1-2 lingurițe, dimineața pe stomacul gol, timp de 10 zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua încă 10 zile. Ar fi ideal să se înceapă acest tratament în luna septembrie.

Cura pentru adulți. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, începând din toamnă, până în primăvară.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/