Cele mai bune antibiotice naturale si condimentele antibacteriene.

Cele mai puternice condimente antibacteriene.

1. Usturoi, ceapa,ienibahar, oregano.

2. Cimbru, scortisoara, tarhon,chimen,cuisoare, lemongrass, frunze de dafin,rozmarin, maghiran,mustar.

3. Chimion,menta,salvie, fenicul,coriandru, mărar,nucsoara, busuioc, pătrunjel.

4. Cardamon, piper,ghimbir, seminte de telina, lamaia.

Antifungice  antibacteriene, antiparazitare si antivirala—-  Curcuma, fenicul,cuisoare, anason

Pentru pneumonie cele mai bune sunt:
-ghimbir,gentiana,salvie,cimbru, usturoi, echinaceea, rozmarin, aloe, extractul din seminţe de grepfrut.

Pentru infecțiile tractului urinar- eucalipt, ienupar,gentiana, strugurii-ursului

Antibiotice naturale.
———————————–
*Hreanul ajuta corpul sa lupte cu infectia si este eficient in tratarea infectiilor la nivel respirator. Pasta de hrean este foarte puternica la gust si doar adultii o pot folosi. Se consuma cu alte preparate si niciodata singura, fiindca arde fara iertare.

• Ghimbirul proaspat are capacitatea sa ajute corpul sa lupte cu infectiile de orice natura dar si cu celulele anormale prezente in corp. Aici gasiti reteta unei gingerate delicioasa care poate fi consumata zilnic, cate 500 ml/zi, atat vara cat si iarna.

• Usturoiul romanesc si ceapa doar in stare cruda. Cercetarile recente au intarit convingerea ca poseda anumiti antioxidanti care care distrug bacteriile si radicalii liberi din sange, protejeaza sistemul imunitar, facandu-l mai puternic. Alicina ingredient activ al usturoiului, poate de asemenea ataca si distruge o varietate de virusuri, precum si infectii fungice, cum ar fi Candida. Pe langa faptul ca este in stare sa distruga 20 tipuri de bacterii cat si cei mai puternici virusi, poate sa omoare si peste 60 de tipuri de fungi dar si paraziti.

• Tinctura de propolis si multe din produsele stupului in stare cruda. Studiile de specialitate au aratat ca distruge circa 30 de tipuri de virusuri, distrug parazitii interni, intaresc sistemul imun si produsele stupului reprezinta adevarate superalimente care ajuta la mentinerea unui corp sanatos.

• Extractul de frunze de maslin. Contine oleuropeina, al carei ingredient activ, acidul eleonlic, are proprietati puternice antibacteriene si efecte antivirale. Trateaza atat infectiile virale cat si pe cele bacteriene.

• Uleiul din arbore de ceai. Stomatologii folosesc uleiul de arbore de ceai ca antiseptic oral sau pentru dezinfectarea canalelor, fiindca are puternice proprietati antimicrobiene.

• Uleiul esential extras din chimen negru are un continut mare de compusi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar

• Mierea de manuka provine din Noua Zeelanda si are un continut bogat de antibiotice naturale. Medicina alopata ne invata, ca daca avem o rana infectata sau o zgarietura urata, sa aplicam o lingurita de miere de manuka si sa bandajam zona. Se schimba de 2-3 ori pe zi pentru rezultate rapide. Exista chiar si bandaje cu miere de manuka in ele, care au efecte incredibile.

• Busuiocul este bogat in antioxidanti care ajuta la revigorarea sistemului imunitar. Este de asemenea un antimicrobian care lupta impotriva germenilor care cauzeaza racelile. Specialistii ne sugereaza sa consumam saptamanal busuioc, tocat marunt si adaugat peste orice mancare sau in sucuri sau salate de orice fel.

• Cimbrul: atat uleiul volatil cat si ceaiul, este recomandat in special in caz de raceala, fiind un antibiotice extraordinar. Noi cateva picaturi pe bluza dar referitor la dozaj, mai bine va intrebati medicul naturist fiindca difera in functie de varsta.

• Uleiul de oregano: acesta ucide bacteriile patogene, fara a deranja activitatea bacteriilor bune. Pentru a fi eficient, uleiul trebuie sa contina cel putin 70% carvacrol, care este elementul cheie din ingredient. Uleiul de oregano are efecte antibacteriale si antifungice. Despre dozaj consultati medicul naturist fiindca daca se doresc rezultate, acesta difera in functie de varsta.

• Cuisoarele: au proprietati exceptionale precum lupta contra bacteriilor, virusilor si infectiilor, contra parazitilor intestinali, omoara malaria, tuberculoza, scabia sau raia, fungi si distruge candida.

• Scortisoara si mierea: scortisoara este un puternic antifungal si antibacterial agent. Ambele distrug bacteriile rezistente la antibiotice. In cartea „Alternative Medicine: The Definitive Guide” de Burton Goldberg se afirma ca combinatia miere+scortisoara este considerata un antibiotic complex. De asemenea, mierea a fost folosita de peste 2000 de ani pentru a opri cresterea de bacterii si fungusi si este cunoscuta ca poate lupta impotriva a cel putin 60 de feluri de bacterii din lume.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/