Elixir cu efecte antivirale, antibacteriene, anticancerigene, antihipertensive și hipocolesterolemiante

Acesta este unul din cele mai puternice remedii tradiționale cunoscute pentru combaterea bolilor și stimularea sistemului imunitar. Poate fi folosit în special atunci când suntem sănătoși, pentru a preveni diferite afecțiuni.

Toate ingredientele se folosesc în stare crudă, de unde și eficiența sa crescută. Pe lângă acțiunea sa anti-hipertensivă și hipocolesterolemiantă, acest amestec are și proprietăți antivirale, antibacteriene, anti-gripale și anticancerigene.

Reducerea nivelului de grăsimi din sânge și a tensiunii arteriale este un pas extrem de important pentru menținerea sănătății inimii și prevenirea unui eveniment cardiovascular tragic.

Preparare

Curățați cățelul de usturoi și ghimbirul și puneți-le în blender. Adăugați sucul proaspăt stors de lămâie ( cu tot cu pulpă), oțetul și mierea. Mixați câteva secunde la viteză mică până când obțineți un sirop omogen. Încorporați la final mierea. Amestecați până la omogenizare.

Dacă nu aveți un blender în casă, procedați astfel: Într-o cană, puneți mierea, oțetul și sucul proaspăt stors de la lămâie. Amestecați cu o lingură, până se omogenizează. Adăugați cățelul de usturoi și ghimbirul curățate și date pe răzătoare fină. Întrucât este foarte concentrat pentru a-l consuma ca atare, diluați-l cu puțină apă (până la jumătatea cănii ). Amestecați bine.

Alicina din usturoi și ceilalți nutrienți puternici din ingredientele acestui sirop rezistă circa 15-30 de minute de la preparare, de aceea este bine să consumați acest amestec întotdeauna proaspăt. Nu preparați o cantitate mare pentru a o păstra la frigider, deoarece nu va mai avea aceleași efecte.

De asemenea, încălzirea acestui amestec va distruge mare parte din compușii vindecători. Așadar, șorbiți-l crud, ca atare.

Încercați să folosiți ingrediente cât mai naturale, neprocesate, pentru efectul terapeutic să fie cât mai mare.

Sursă