Ei o numesc „ boala tăcută ”. Aflați cum să identificați simptomele osteoporozei

Sciatică sau inflamație a nervului sciatic, dureri de spate. Femeie cu dureri de nervul sciatic în partea inferioară a spatelui.

Osteoporoza este cunoscută drept „boala tăcută ”

Această boală fizică poate crea o mulțime de probleme persoanelor care suferă de ea, ducând la dureri cu adevărat insuportabile.

Această boală afectează sistemul osos și este cauzată de densitatea minerală scăzută și deteriorarea țesutului osos, ceea ce duce la o fragilitate incredibilă a oaselor.

Pe măsură ce îmbătrânim, această tulburare tinde să se prezinte cu un accent mai mare, iar mulți oameni cu vârsta peste de ani văd că densitatea osoasă scade dramatic peste noapte.

Cu toate acestea, există numeroase cazuri care văd și oameni mult mai tineri care se confruntă cu această tulburare și acțiunea preventivă ar fi putut fi incredibil de importantă.

Puțini oameni știu că semnele osteoporozei pot fi observate cu până la 15 ani înainte de apariția acesteia și de aceea ar trebui să ne ajute să acționăm la timp pentru limita daunele.

Primele semne

Osteoporoza poate să provoace simptome la început, dar slăbește încet oasele, făcându-le spongioase. În această etapă, medicii o pot diagnostica cu o radiografie a corpului sau a coloanei vertebrale sau printr-o densitate osoasă.

Primele semne ale acestei tulburări sunt:

  1. Dureri de spate sau de șold și dureri articulare.
  2. Durere crescută după orice activitate fizică sau după ce ai petrecut ceva timp în aceeași poziție.
  3. Durerea dispare după somn.
  4. O postură cocoșată.
  5. Pierderea înălțimii.
  6. Dificultate la mers.

Simptome târzii

Aceste simptome pot apărea atunci când boala este deja într-un stadiu mai avansat și dacă apar este indicat să consultați cât mai repede un medic.

  1. Fracturi osoase care apar cu o ușurință extremă, cum ar fi lovirea unui membru sau o simplă cădere.
  2. Oasele șoldului, radiusului și cotului sunt mai vulnerabile la fracturi decât alte zone ale corpului.
  3. Apare deformarea articulației.
  4. Luxație osoasă frecventă.

Amintiți-vă întotdeauna că medicul poate fi de mare ajutor în diagnosticarea prezenței acestei boli și este întotdeauna indicat să consultați un expert pentru a asigura cel mai bun tratament, în cel mai scurt timp posibil.

Sursă